TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Magazin

Bodrum'da İspanyol rüzgarı esti

Türkiye’nin ilk bale festivali olan, Uluslararası Bodrum Bale Festivali kapsamında, ikinci gösteriyi İspanyol Carlos Saura Topluluğu yaptı.
Bodrum'da İspanyol rüzgarı esti
İspanyol ritm ve ezgilerinin yankılandığı Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'ndeki gösteriyi yaklaşık 2 bin kişi izledi. 2 saat süren, iki perdelik gösteri sonunda tüm izleyiciler sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı. Bale gösterisi öncesi yapılan konuşmada, Gazze'de yaşanan insanlık dramı ve ölenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İspanyol dansçılar da bileklerine bağladığı siyah kurdeleler ile Gazze'deki katliama dikkat çekti.

Dansla yaşamın ustalıkla harmanlandığı “Flamenco Üçlemesi” adını taşıyan sinema filmleri ile tüm dünyada tanınan Carlos Saura’nın yönettiği ilk canlı dans performansı olan Flamenco Hoy dahi koreograflar Rafael Estevez ve Nani Paños’un güç ve enerji dolu parlak bir çalışması. Her biri kendi alanında tanınmış isimler ve sıra dışı dansçılarıyla, Bodrum'da muhteşem bir sanat gösterisi sahnelendi.

26 Temmuz'da, İstanbul Devlet Opera ve Balesi AFİFE, 29 -30 Temmuz'da İzmir Devlet Opera ve Balesi KERBELÂ, Ankara Devlet Opera ve Balesi 2 Ağustos'ta TANGO’S ve 5-6 Ağustos’ta Moskova Akademik Klasik Bale Tiyatrosu Kamelyalı Kadın sahnelenecek.

Flamenco Hoy adlı gösteriyi eski Bakanlardan İmren Aykut, Fikret Ünlü, sanatçı Filiz Akın, Ayten Gökçer, gazeteci Nebil Özgentürk, Can Dündar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un eşi Hülya Kocadon ve çok sayıda sanatsever izledi.

Bu arada Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen’in görevden alındığı ve yerine Selma Ada’nın getirildiği haberleri, gösteri sırasında izleyenlerde şok etkisi yarattı.
Yorum Yazın