TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

BTSO dan Bursa iş dünyasına AB destek programları eğitimi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından Avrupa Birliği’nin araştırma geliştirme ve yenilikçilik destek programları olan Eureka, Eurostars ve Horizon 2020 Programı hakkında iş dünyası temsilcilerine eğitim verildi.
BTSO dan Bursa iş dünyasına AB destek programları eğitimi
BURSA / İHA - BTSO Akademi Projesi çerçevesinde iş dünyasına yönelik eğitim programları bütün hızıyla devam ediyor. Eğitim programlarıyla Bursalı firmaların araştırma geliştirme ve yenilikçilik kabiliyetleri gelişirken, firmalarda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Bursalı firmalar, Eureka, Eurostars ve Horizon 2020 destek programları hakkında bilgilendirildi. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen eğitim programlarında katılımcılara AB’nin Eureka, Eurostars ve Horizon 2020 destek programları ile ilgili başvuru süreci ve proje formunun hazırlanması gibi konularda açıklamalarda bulundu.

Eğitim programı çerçevesinde ‘Eureka, Eurostars ve Horizon 2020 Teklifleri başvuru ve bilgilendirme’ konulu seminer de düzenlendi. Organizasyonda, Avrupa Takımı’ndan Derya Sevinç, AB Ekonomi ve Ticaret Politikaları ile destekleri hakkında sunum gerçekleştirdi. Ayrıca Tofaş Ar-Ge Direktörlüğü İleri Araştırmalar Yöneticisi Dr. İsmail Durgun ve Barida Makine Kalite Müdürü Ahmet Candemir, proje deneyimlerini paylaştı. Ayrıca TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığında görevli Ahmet Atılgan panelde Horizon 2020 paneli ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Atılgan, Horizon 2020 programı sanayiciler için çok önemli bir program olduğunu belirterek, iş dünyasının programlardan mutlaka faydalanması gerektiğini söyledi.

BTSO Akademi eğitimleri ile iş dünyasının ufkunu geliştirmeyi hedeflediklerini belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, firmalara yönelik devletin ve AB’nin verdiği desteklerden iş dünyası temsilcilerinin mutlaka faydalanması gerektiğini dile getirdi. Eureka, Eurostars ve Horizon 2020 Programı eğitimlerinin firmalarda bir farkındalık oluşturduğunu anlatan Burkay, “İş dünyasının kendini geliştirmesi ve yenilemesi bakımından teşviklerin ve desteklerin büyük bir önemi var. Mutlaka Bursa iş dünyası bu desteklerden faydalanmalı. Firmalarda AB ve devlet destekleri konusunda eğitimlerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

Eğitim ve seminerin ardından katılımcılara sertifikaları teslim edildi.
Yorum Yazın