TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Burkay, 'İnnovasyona ihtiyacımız var'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almayı hedeflediğini belirterek, 'Bunu gerçekleştirebilmek için de bilgi ve teknolojik dönüşüme, inovasyona ihtiyacımız var' dedi.
Burkay, 'İnnovasyona ihtiyacımız var'
BURSA / İHA - BTSO’nun desteğiyle hazırlanan ‘Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) Anadolu Buluşmaları’nın ikincisi Bursa’da yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda önemli bir değişim dönüşüm sürecinden geçtiğini söyledi. Ülke olarak orta düşük teknolojiden orta yüksek teknolojiye geçişin büyük önem taşıdığını ifade eden Burkay, şöyle devam etti:
“Bunu gerçekleştirebilmek için de bilgi ve teknolojik dönüşüme, inovasyona ihtiyacımız var. Toplumun bütün algılarını değiştirmemiz lazım. Ailede başlayan iletişim eksikliği şirketlere ve kurumlarda sürüyor. Bu algıyı değiştirmenin yolu da halkla ilişkilerden geçiyor.” Burkay, günümüzde itibar yönetiminin büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da, halkla ilişkilerin kurumlar, şirketler ve örgütler için büyük önem taşıdığını söyledi. İnsan ilişkisi olduğu sürece halkla ilişkilerin de olacağını belirten Karaloğlu, “Bu mesleğin reytingi hiç düşmeyecek. Kıyamete kadar sürecek” dedi.

TÜHİD Başkanı Fügen Toksü ise halkla ilişkilerin bir yönetim birimi olduğunu belirterek, “Halkla ilişkileri yöneticilerin katkısı ve desteği olmadan sürdürmemiz mümkün değil. İş dünyası temsilcilerinin de bu düşüncede olması büyük önem taşıyor” dedi.
Yorum Yazın