• Genel

Burkina Faso'da faaliyetler aratarak devam edecek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı tarafından Burkina Faso’nun Réo Bölgesi’nde bulunan Gumedi Kasabası köylülerinin üretim imkanlarının geliştirilmesine yönelik Piakoro Derneği ile işbirliğinde başlatılan proje kapsamında 8 adet değirmen desteğinde bulunuldu.
Burkina Faso'da faaliyetler aratarak devam edecek
ANKARA / İHA - TİKA, Burkina Faso’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede Burkina Faso’nun önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Piakoro Derneği ile TİKA işbirliğinde, Réo Bölgesi Gumedi Kasabası köylülerinin üretim imkânlarının geliştirilmesine yönelik başlatılan proje kapsamında temin edilen 8 adet akaryakıt ile çalışan değirmen yetkililere düzenlenen törenle teslim edildi. Törene, Türkiye Vagadugu Büyükelçisi Murat Ülkü, TİKA yetkilileri, Réo Bölgesi yerel yöneticileri ve Piakoro Derneği temsilcileri katıldı.

Törende açıklamada bulunan Burkina Fasolu yetkililer desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini ileterek iki ülke arasında söz konusu işbirliklerinin devam etmesi temennisinde bulundular. Ayrıca tören sırasında, Ramazan Ayı münasebetiyle TİKA ile FASOPA Derneği işbirliğinde fakir ailelere 800 paketten oluşan gıda malzemeleri de dağıtıldı.

Öte yandan, Burkina Faso’da TİKA ile Belwet Derneği işbirliğinde yürütülen 100 bin Moringa Oleifera Ağacı Yetiştirilmesi projesi kapsamında, geçen Mayıs Ayında TİKA tarafından temin edilen tohumların yetiştirilmesi için Belwet Derneği tarafından kurulan fidanlık ziyaret edildi.

Yetiştirilen fidanların Ağustos ortasına kadar Burkina Faso’nun bulunan 700 okul bahçesine ve Belwet Derneği’ne ait arazide ekim işlemleri tamamlanarak Kasım ayı sonuna kadar Moringa ağaçlarının yetiştirilmesi ve yılsonunda meyvelerinin toplanması öngörülüyor.

Son olarak, TİKA yetkilileri ile Burkina Faso Tarım Bakanlığı yetkilileri arasında yapılan görüşmelerde, TİKA’nın destek vereceği çeşitli alanlarda yeni projeler hazırlanması hususunda mutabık kalındı.
Yorum Yazın