TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Büyükşehir'den çocuk istismarına karşı eğitim kampanyası

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi’nin çocukların cinsel şiddetten korunması ve kollanmasına yönelik yürüttüğü 'Beşte Bir Kampanyası' eğitim çalışmaları ilçe okullarında sürüyor.
Büyükşehir'den çocuk istismarına karşı eğitim kampanyası
İHA - Türkiye’de Haziran 2013 tarihinden bu yana Uluslararası Çocuk Merkezi (UÇM) tarafından “Çocukların cinsel sömürü ve istismardan koruma” projesinde yürütülen Beşte Bir Kampanyası, Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Eskişehir ilçelerinde öğretmen ve velilerle buluşuyor. Kampanya kapsamında son olarak, Han İlçesi Şehir Osmangazi Altınoluk İlköğretim Okulu öğretmenleri eğitimlere katıldı. Beşte Bir Kampanyasının yerel düzeyde ortağı olan ve Türkiye’de Beşte Bir Kampanyası Kentler ve Bölgeler sözleşmesini ilk imzalayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde düzenlediği eğitim programlarıyla çocuğa karşı cinsel şiddetin önlenmesi konularında öğretmen ve öğrencileri bilinçlendiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi, Esçocuk Evi ana sınıfı öğretmeleri ve Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi gönüllü psikologu Prof. Dr. Gülten Sönmez tarafından ilçelerde verilen eğitim toplantılarında, kampanya detayları ve çocuğun cinsel sömürü ve istismarına yönelik önleyici faaliyetler anlatılıyor. Eskişehir’de yürütülen kampanya ile 2015 yılı içerisinde, 100 ana sınıfı öğretmeni ve 300 veliye ulaşılması planlanıyor.
Yorum Yazın