TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Camide musluk hırsızlığına prangalı çözüm

Adana’da bir cami imamı, şadırvandaki muslukların sürekli çalınması üzerine çareyi çeşmelere demir pranga sistemi yaptırmakta buldu. 11 yıllık imam, Polis yakalıyor ama hırsızlar tükenmiyor. Allah onları ıslah etsin dedi.
Camide musluk hırsızlığına prangalı çözüm
ADANA / İHA - Olay, Yüreğir ilçesine bağlı Akıncılar Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, Akıncılar Merkez Camii’nde cemaatin abdest aldığı şadırvandaki musluklar sürekli çalınmaya başlandı. 11 yılda tam 10 kez musluklar çalınınca cemaat çoğu zaman camide abdest alamaz oldu. Bunun üzerine imam Ahmet Karayel, tutuklu ve hükümlülerin kaçmaması için özellikle ABD’de kullanılan ayağa vurulan "pranga" benzeri bir kilit sistemiyle çeşmelere demir kilit yaptırdı. İmamın demirciye tanesi 20 liraya yaptırdığı prangaya benzer demir kilit sistemi sayesinde camide musluk hırsızlığı son buldu.

Cami imamı Karayel, 11 yıl önce camiye imam olarak geldiğini, bulundukları mahalle itibariyle hırsızlığın çok olduğunu belirterek, "Hırsızlığı hep gençler yapıyor. Benden önce de çok kez musluklar çalınmış. Ben geldikten sonra da en az 10 kez musluklar çalındı. Artık hırsızlarla baş edemeyince muslukların çalınmaması için demir kilit yaptırdık. Şimdi hırsız gelip musluğu almak istediğinde çeviremediği için çalamıyor. Hırsızın musluğu çalması için çok zaman harcaması gerekiyor ancak hırsız hemen çalıp gitmesi gerektiği için uğraşmıyor. Bu nedenle artık musluklarımız çalınmıyor. Allah onları ıslah etsin. Polis hırsızları yakalıyor ancak başka hırsızlar çıkıyor. Vaazlarımızda hırsızlığın kötü olduğunu söylüyoruz ama yine de hırsızlık olayları oluyor" dedi.
Yorum Yazın