TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Cebinde 779 adet uyuşturucu hapla yakalanan gence 4 yıl 2 ay hapis

İstanbul’dan geldiği Samsun’da yolcu otobüsünden inerken gözaltına alınarak cebinde 779 adet uyuşturucu hap ele geçen genç, yargılandığı mahkeme tarafından 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Cebinde 779 adet uyuşturucu hapla yakalanan gence 4 yıl 2 ay hapis
İHA -Olay, İlkadım ilçesi Kıran Mahallesi’ndeki Samsun Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yaklaşık 2.5 ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) Narkotik Büro Amirliği ekipleri, alınan istihbarat doğrultusunda İstanbul’dan Samsun’a gelen 29 yaşındaki Y.K.’yi yolcu otobüsünden indiği sırada gözaltına aldı. Y.K.’nin üzerinde yapılan aramada cebinde iki ayrı poşet içinde toplam 779 adet extacy uyuşturucu hap bulundu. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Y.K.’nin Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına bugün başlandı. Suçunu itiraf eden Y.K.,"Eşim yeni doğum yapmıştı. İşsizdim ve paraya ihtiyacım vardı. İstanbul’da bulunan hemşehrim Sabri’nin yanına gittim. Kendisinden borç para istedim. Bana cebindeki bütün parayı uyuşturucu hapa yatırdığını ve uyuşturucu hap verip satmamı, parasını da daha sonra vermemi istedi. Ben de 779 adet extacy uyuşturucu hap aldım ve Samsun’da bazı kişileri arayıp ‘bu hapları satabilir miyim’ diye sordum. Hapları satmak için Samsun’a getirirken polis otobüste beni yakaladı. Pişmanım. 2 çocuğum ve eşim zor durumda, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti Y.K.’yi uyuşturucu ticaretinden dolayı önce 10 yıl hapis cezasına çarptırdı ancak samimi itirafta bulunması, suçunu ikrar etmesi ve duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezayı 4 yıl 2 aya indirip tahliyesine karar verdi.
Yorum Yazın