TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Cemaate uzun evliliğin sırları ile ilgili kitapçık dağıtıldı

Türkiye’de son yıllarda artan boşanma oranına dikkat çekmek için Erzurum’un 20 ilçesinde 10 bin adet bastırılan Ailece Evlilik Okulu Cep Kitapçığı, cuma namazı sonrası camilerin önünde cemaate dağıtıldı.
Cemaate uzun evliliğin sırları ile ilgili kitapçık dağıtıldı
ERZURUM / İHA - Yakutiye Belediyesi, Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Erzurum Müftülüğünce uzun evliliğin sırlarını içeren 100 bin adet “Ailece Evlilik Okulu Cep Kitapçığı” bastırıldı. Kitapçıklar bugün cuma namazına müteakip il geneli ve ilçelerdeki cami önlerinde cemaate dağıtıldı.

Kitapçıkta evliliğin altın kurallarına yer verilerek mutlu bir evlilik için yapılması gerekenler, aile içi geçimsizlik, ideal eş seçimi, evlilik öncesi ilk adım, nikah ve düğün konularda bilgi verildi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş ve Müftü Yardımcısı Abdurahman Kotan, bir basın açıklaması yaptı.

Türkiye genelinde boşanma oranının yüzde 20, Erzurum’da ise bu sayının yüzde 7 civarında olduğunu belirten Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, sosyal medyanın ve en fazla da gençlerin ailelerinden habersiz tanışıp görüşerek evlilik kararı almaları üzerine boşanma oranının arttığını belirtti.

Korkut, “Amacımız gençlerimizin evlenme, nişanlılık dönemleri ve evlilik sonrası çocuklarını yetiştirdikleri dönemlerini de kapsayıcı önemli dip notların olduğu bir çalışma. Bu kitapçığın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim. 3-4 dakika içerisinde okunabilecek bir kitapçık. İçerik çok önemli. İçerikte yeni evlenecek kardeşlerimizin nasıl eş seçimi gerçekleştirebilecekleri, aileleriyle beraber ortak konsorsiyum sağlayarak yapılacak evliliklerin önemi, nişanlılık döneminde ne tür ilişki sürdürülmesi, hangi seviyede olmaları hususlarında vurgular yapılmış” dedi.

Başkan Ali Korkut, yeni evlenecek gençlere kendi gelenek, göreneklerine göre eş seçimi yapmaları tavsiyesinde bulunarak, “Şimdiki gençler kendi aralarında anlaşıyor. Aileler arasında ciddi manada uçurumlar oluyor. Aileler arasında da istişare yapılmış olsa boşanma oranı azalır, mutlu evlilikler olur” diye konuştu.

Öte yandan kitapçıkta uzun evliliğin sırları da şöyle belirtildi:
"Evlilik süresince eşlerin birbirlerine sevdiklerini hissettirmeleri, paylaşımda bulunmaları, fedakarlık göstermeleri, birbirlerine hizmet etmeleri, saygıda kusur etmemeleri, birbirlerine güvenmeleri, sadık olmaları, birbirlerinin düşüncelerine ve ailelerine değer vermeleri."

Kitapçıkta evliliğini altın kuralları ise, "sevgi, saygı, affetme, değer verme, güven ve samimiyet, kanaatkarlık, sabır, ben değil biz, kıyaslamama, vakit ayırma, kusur ve ayıpları örtme" olarak açıklandı.
Yorum Yazın