TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ni hayata geçiriyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) çalışmaları başladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ni hayata geçiriyor
ANKARA / İHA - Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakanlığın temel ve destekleyici iş faaliyetlerinin en az kesinti ile devam etmesini sağlamak, kurumsal riskleri en alt seviyeye indirerek kurumun güvenliği, güvenilirliği ve imajını korumak amacıyla oluşturulan Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi yakın zamanda faaliyete geçecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, bilgi güvenliğinin sağlanmasına yönelik TS ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi standardı uyumlaşma çalışmaları kapsamında talimat, prosedür ve formların birçoğunu tamamladı.


Bakan Güllüce’nin talimatlarıyla oluşturulan dokümanlar yürürlüğü konuluyor.

Bilgi güvenliği farkındalıklarını arttırmak amaçlı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde farkındalık seminerleri gerçekleştirildi.

Seminerde “bilgi güvenliğinin neden önemli olduğu, bilgi güvenliğinin temelleri, bilişim hukuku, bilgi güvenliğinde kişisel ve kurumsal bilinç” gibi konular ele alındı. Her birimi temsilen bilgi güvenliği sorumluları belirlendi ve eğitim verildi.
Yorum Yazın