TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

CHP Diyarbakır'da çıkarma yaptı

Beraberindeki Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ve milletvekilleri ile birlikte Diyarbakır’da açıklamalarda bulunan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, parti olarak toplumsal barışın sağlanması için hazır olduklarına dikkat çekti.
CHP Diyarbakır'da çıkarma yaptı
Sultan Gedik - DİYARBAKIR / İHA - Aralarında Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Parti Genel Sekreteri Gürsel Tekin, milletvekilleri Utku Çakıröz, Aylin Nazlıaka ve Nurettin Demir’in de bulunduğu bir grup CHP’li, bölgede son yaşanan olaylarla ilgili incelemelerde ve görüşmelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi. Esnaf ziyaretlerinde ve sivil toplum kuruluşları ile görüşmelerde bulunacak olan heyet, CHP İl Binası’nda basın toplantısı düzenledi.

“TAVRIMIZI BÜTÜN DÜNYA BİLİYOR”
Toplantıda konuşan Tekin, Ortadoğu coğrafyasında yaşananlara ilişkin CHP’nin tavrının ne kadar açık ve net olduğunu bütün dünyanın bildiğini belirterek, “Bütün dünyanın bildiğini AKP’nin bilmemesi mümkün değildir. Elbette bizim vazgeçilmez temel unsurumuz bu savaşı ortadan kaldırmaktır. Çürümüş dış politikayı yeniden inşa etmektir. Bu olmazsa olmazlarımızdan birisidir. Kamuoyu ile paylaştığımız 14 maddenin içerisinde çok net görebilirsiniz” dedi.

“CHP OLARAK HAZIRIZ”
Gün içerisinde sivil toplum kuruluşları ile görüşüp, öneri ve görüşlerini alacaklarını vurgulayan Tekin, “Bu sürecin sağlıklı işleyebilmesi açısından düşüncelerini öğrenmek istiyoruz. CHP olarak biz defalarca burada toplantı yaptık. En sıkıntılı ve sorunlu olduğu dönemlerde de CHP Genel Başkanı da buradaki birçok STK ile bir araya geldi. Bu sürecin işleyebilmesi için toplumsal barışın bozulmaması için yapılması gereken ne varsa CHP olarak hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

“GEREKLİ MADDELERİ AÇIKLAYACAĞIZ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 2011 yılında da benzer bir süreç yaşandığında, sorunun çözümü için katkı sunabileceğini açıkladığını anımsatan Tekin, “Ne yazık ki bütün çabalarımıza rağmen iktidar partisi bu talepleri red etti. Bunlara rağmen CHP kayıtsız kalmadı. Parlamentoda sürecin sağlıklı işlemesi için kanun teklifi veren tek siyasi partiyiz. Barış sürecinin sağlıklı işlemesi için arkadaşlarımız gerekli maddeleri açıklayacaktır. Biz dünkü hassasiyetimizin bugünde aynı hassasiyet içerisinde devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

“BUNUN TARTIŞILMASI BİLE AYIP”
Tekin, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin HDP’nin kapatılmasının gündeme geldiği ile ilgili bir sorusunu yanıtlayan Tekin, şunları söyledi:
“Bu konunun tekrardan tartışılması demokrasi ayıbıdır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. CHP olarak elbette sonuna kadar reddederiz. Böyle bir şeyin parlamentoya gelmesini kabul etmek bile mümkün değildir.”
Yorum Yazın