TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

CHP Gazze'ye canlı kalkan olmak için gün sayıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP’li 9 milletvekili ile İsrail saldırısına karşı canlı kalkan olmak için Gazze’ye gideceklerini duyurdu. Konuya ilişkin katıldığı CHP İl Başkanlığı bayramlaşma töreninde gazetecilere açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Mısır’la temasa geçtiklerini olumlu yanıt aldıkları takdirde bayramın 3’üncü günü Gazze’de olacakları bilgisini verdi.
CHP Gazze'ye canlı kalkan olmak için gün sayıyor
MANİSA / İHA - CHP olarak CHP’nin Meclis İnsan Hakları Komisyonunda bulunan üyeleri ve CHP’nin İnsan Haklarından Sorumlu Cezaevleri Komisyonu olarak Gazze’ye gitme konusunda resmi başvuruda bulunduklarını belirten Özel, şunları söyledi: “Bizim resmi başvurumuzun ardından bir hareketlenme var. Biz Mısır’la temasları sürdürüyoruz. Çünkü böyle bir süreçte İsrail üzerinden Gazze’ye gitmek İsrail’in yapmış olduğu devlet terörünü meşrulaştırmak anlamına gelir. Yoksa İsrail yolu daha kolay. Mısır’la temaslarımız sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loloğlu, resmi başvuruyu yaptı. Bayram sürecinde orada olmak istedik. Çantalarımız hazır kapının önünde. Mısır bayramın 3’üncü günü derse, bayramın 3’üncü günü yoksa bayramı takip eden günlerde CHP Gazze’de olacak. Bizim orada oluşumuzunun İsrail saldırılarına ara verdireceğini düşünüyoruz.”

Gazze’ye gitmeleri halinde orada yapacakları programlara değinen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “burada ölen çocukların ailelerini ziyaret etmek daha sonra geçmiş dönemlerde hayatını kaybetmiş olanların mezarlarına ziyaretlerde bulunmak. Gazze’de ateşkesin sağlanması için Türkiye’den gelen vicdanlı bir sesin orada haykırması. İsrail’e çağrıda bulunmak. En önemlisi dünyanın oraya dikkatini çekmektir. Gazze bütün dünya tarafından yapılan saldırıların kınandığı ve bir sonraki bebek ya da çocuk ölümleriyle hatırlanan talihsiz bir yer. Böyle olmaması gerektiğini ve orada alacağımız aksiyonun Gazze’yi gündemde tutacağını düşünüyorum. Meclis'te yaptığımız çabadan sonra insan hakları komisyonu başvurusu var. Filistin dostluk grubunun başvurusu var. Gazze’ye gitmek artık sadece başbakanın her ay tekrarladığı sonrasında arkasında durmadığı bir eylemsellikten milletvekillerin hep beraber sahip çıktığı bir eylemselliğe dönüştü. İsrail Büyükelçiliği önünde diğer partiler AK Parti ve CHP’nin yaptığı protesto gösterisi ülke kamuoyunda ciddi şekilde yer aldı. Bazı şeyler siyasetin üzerinde olması lazım. Bu ülkenin barışı savunan savaşa dur diyen politikalarına da siyaset üzerinde AK Parti, CHP çekişmesine ve MHP, BDP farklılığına kurban etmeden 4 partinin birden bütün ülkenin sahip çıkması gereken uluslar arası düzeyde ama ulusal bir politika şeklinde ele alınması gerekir.”
Yorum Yazın