TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

CHP'li Veli Ağbaba ve Özgür Özel'den İnce'ye diktatör eleştirisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yaptığı diktatör yakıştırmasına tepki gösterdi.
CHP'li Veli Ağbaba ve Özgür Özel'den İnce'ye diktatör eleştirisi
ANKARA / İHA - TBMM’de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap veren Veli Ağbaba, CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip olacağını açıklayan Muharrem İnce’nin “4 sene önce çok demokratik söylemlerle gelip bugün diktatörlüğü getireceksiniz partiye” ifadelerine sert tepki gösterdi. Açıklamayı doğru bulmadığını kaydeden Veli Ağbaba, “Sayın Muharrem İnce’nin böyle bir açıklama yapması, Sayın Genel Başkanı kast ettiğini sanmıyorum, eğer kastettiyse doğru bir yaklaşım değil. Çünkü yaklaşık 3,5 yıldır Genel Başkanımızın vekilliğini yapıyor, bu söz kendisini de bağlar” dedi.

Kurultaya seyirci alınmayacağı yönünde yapılan açıklamaların doğruyu yansıtmadığını belirten Ağbaba, “Bu salonda yapılmasının sebebi, bu salonun diğer salonlardan güzel olmasıdır. Bu salonun küçük olduğunu, seyirci alınmayacağını söylemek doğru değildir. Gelen herkes o kurultay salonuna alınacak. Seyirci alınmayacağının söylenmesi tamamen yalan” diye konuştu.

Yapılacak kurultayın tek adaylı bir kurultay olacağını ifade eden Ağbaba, “Bu bir tasfiye kurultayı değil; bütünleşme kurultayı, büyüme kurultay olacak. 2015 seçimlerinde partiye yeni heyecan verecek bir kurultay olacak. Bizim partimizde herkes aday olabilir. Ben tek adaylı bir kurultay olacağı görüşündeyim. Tek aday olabilir diyorum. Hem parti tabanında hem kamuoyunda yeni bir adaya ihtiyaç görülmüyor. Muharrem İnce’nin partimizden aday olması parti içi demokrasiyi gösterir. Böyle bir ihtiyaç olmadığını Sayın Muharrem İnce de görecektir” şeklinde konuştu.

Muharrem İnce’nin diktatör açıklamalarına bir tepki de Özgür Özel’den geldi. Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren ve Kılıçdaroğlu’nun kurultaydan güçlenerek çıkacağını iddia eden Özel, “CHP Genel Başkanı Türkiye’ye demokrat ve çoğulculuğa inanan bir yönetim nasıl olur onu gösteriyor. Başbakan’a erken seçim dendiğinde ‘benim kitabımda öyle şey yazmaz’ derken, imzaların toplanamadığı bir durumda ‘madem arkadaşların gönlünden geçmiş bir kurultay yapalım’ diyecek kadar demokrat davranıştaki bir genel başkana bu yakıştırma yakışık almadı. Dönüp sorarlar o zaman ‘siz de diktatör vekilliği mi yapıyorsunuz 3 seneden beri’ diye. Muharrem İnce partim için önemli bir değerdir. Adaylığı da kıymetlidir. Ancak bu yarışın sonunda sayın Genel Başkanın kurultaydan güçlenerek ve partisini güçlendirerek 2015 Haziranında Başbakanı olarak çıkacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.
Yorum Yazın