TİC Holding Header
  • USD 32.334
  • EUR 35.091
  • Altın 2298.61
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Cilt lekelerine karşı muhteşem ikili

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Gül Fennibilek, cilt lekelerinin pek çok kişinin sorunu olduğunu hatırlatarak, organik peeling olarak bilinen Green Peel ve Secret kombinasyonu ile uygulanan tedavi yönteminin kısa sürede etkin sonuç verdiğini söyledi.
Cilt lekelerine karşı muhteşem ikili
İSTANBUL / İHA - Ultraviyole ışınların sanıldığının aksine sadece yazın değil, kışın da cildin en önemli düşmanı olduğunu kaydeden Dr. Gül Fennibilek, "Ultraviyole sonucu oluşan cilt lekeleri kişiyi rahatsız ve mutsuz ediyor.

Ancak medikal estetikte geliştirilen yöntemler sayesinde bu sorundan kurtulmak eskisinden çok daha kolay. Mutlaka konunun uzmanına başvurun" diye konuştu. Dr.Fennibilek, cilt renginin UV ışınları veya hipofiz hormonları etkisinde kalarak koyulaşabildiğini, bunun da melanin artışından kaynaklandığını ifade etti.

ADANA VE ANTALYA’DA AŞIRI SICAK HAVA DAHA DA ETKİLİ
Medikal Estetik Uzmanı Fennibilek, "Melanin sentezi UV ışınlarına karşı cildin verdiğin koruyucu yanıttır. UV ışınlarına uzun süre maruz kalındığında bronzlaşma oluşur. Ancak yaşlanma, genetik nedenler, gebelik veya hormon içerikli ilaç kullanımı, yanık veya travmatik durumlarda lekeler ortaya çıkabilir. Tüm bu lekeler genellikle açık, koyu kahve ve siyah renkte olup sıklıkla alın, yanak dudak üstü, boyun , dekolte bölgesi ile ellerde görülür" diye konuştu.

Cilt lekelerinin özellikle güneş ışınlarının etkin olduğu yaz mevsiminde daha çok ortaya çıktığını, özellikle de Adana ve Antalya’da aşırı sıcak havanın daha da etkili olduğunu kaydeden Dr.Fennibilek, ancak bilinenin aksine cildin sadece yaz mevsiminde güneşten korunmasının yeterli olmayacağını vurguladı.

GREEN PEEL VE SECRET KOMBİNE TEDAVİSİNDE YAN ETKİ OLUŞMUYOR
Medikal Estetik Uzmanı Dr. Gül Fennibilek, lekeleri önleme amaçlı olarak her mevsimde güneş koruyucu kullanmak gerektiğini belirterek, leke tedavileri ile ilgili şu bilgileri paylaştı:
"Leke tedavileri genellikle dermabrazyon dediğimiz cilt soyma işlemine dayalı olduğu için güneşin yoğun olduğu yaz mevsimlerinde yapılmamalıdır. Çünkü dermabrazyon sonrası daha hassas olan cilt kendisini güneş ve benzeri dış etkenlere karşı yeterince koruyamayacaktır. Cilt dermabrazyonu kimyasal peeling, fraxionel ve Q switch lazer, Green Peel dediğimiz organik peeling ve altın iğneli fraxionel radyofrekans (Secret) ile yapılmaktadır. Tecrübelerim bu uygulamalar arasında, Green Peel ve altın iğneli radyofrekans (Secret) tedavilerinin başarısının ön planda olduğunu gösteriyor. Çünkü diğer yöntemlerde tedavi sonrasında cildin çoğunlukla daha çok hassaslaşarak tekrar hasarlandığını görüyorum. Fakat Green Peel ve altın iğneli RF ikili tedavisinde, asla kalıcı bir reaksiyon veya yan etki oluşmuyor."

ORGANİK BİTKİLERDEN OLUŞMUŞ BİR UYGULAMA
Medikal Estetik Uzmanı Fennibilek, Green Peel’in tamamen organik bitkilerden oluşturulmuş bir uygulama olduğunu ve ciltte 2-3 günlük hafif bir kızarıklık ve sonrasında rahatsızlık vermeyecek bir soyulma gerçekleştirdiğini bildirdi. Green Peel’in içeriğindeki hücre yenileyici ve antibakteriyel bitkiler sayesinde leke tedavisini kolaylaştırdığını söyleyen Dr. Fennibilek, leke tedavisinde yapılan tüm işlemlerde cildin mutlaka yenileyici ve koruyucu bir ek tedaviye de ihtiyaç duyduğunu, Green Peel uygulamasının da bu ihtiyaca cevap verdiğini belirtti.

KOMBİNE TEDAVİ
Medikal Estetik Uzmanı Dr. Gül Fennibilek, "Ciddi ve zor lekelerde tedavi için Secret uygulamasını da mutlaka eklemek gerekiyor. Çünkü secret (altın iğneli RF), bir yandan cilt altı hücre yenilenmesine yardımcı olurken bir yandan da oluşturduğu çok sayıda mikrokanallar sayesinde kullanılan tüm ürünlerin çok daha derin katmanda etki etmesine neden olur. Bu tedavi kombinasyonları ile çok zor ve uzun zaman alan veya başarısız olan tedavileri artık çöpe attık diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Dr. Gül Fennibilek, tüm bu tedavi süreci sonrasında kişinin cildini mutlaka temiz tutması, iyi bir nemlendirme yapması ve güneş koruyucu kremlerini dikkatle kullanması gerektiğini kaydetti.

CİLT NEMLİ TUTULMALI
Tedavi için yapılan her işlem bittikten sonra 48 saat kadar sıcak su, kese ve lif uygulamalarının asla yapılmaması gerektiğini söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Gül Fennibilek, cildin sürekli nemli tutulması gerektiğini, nemsiz bir cildin leke oluşturma riski her zaman daha yüksek olduğunu da hatırlattı.
Yorum Yazın