TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Cizre'de olaylı cenaze karşılaması

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Irak’ta IŞİD ile yaşanan çatışmada ölen PKK’lının cenazesini karşılaması sırasında olaylar çıktı.
Cizre'de olaylı cenaze karşılaması
ŞIRNAK / İHA - Kerkük’te IŞİD ile yaşanan çatışmada ölen Müslüm Kaçim kod adlı PKK’lı Mervan Gözgür’ün cenazesi Habur sınır kapısından Türkiye’ye getirilirken, cenazeyi Cizre girişinde karşılayan kalabalığa güvenlik güçleri dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

Uyarılara rağmen Cizre Köprüsü üzerinden Konak Mahallesi’ne giden grup köprüde araçların kontaklarını kapattırıp yolu iki yönlü ulaşıma kapattı. Kalabalığın arasından çıkan yüzleri maskeli bir grup da polis ekiplerine taş ve hava fişeklerle saldırdı. Polis gruba gaz bombalarıyla müdahale ederek dağıtmaya çalıştı. Polisin attığı gaz bombalarından biri bir minibüsün içine düşünce minibüsün içindeki yolcular zor anlar yaşadı.

Polisle göstericiler arasında yaşanan olaylar nedeni ile Cizre’yi Silopi’ye bağlayan köprü yaklaşık iki saat boyunca trafiğe kapalı kaldı. Polisin göstericileri dağıtmasından sonra yola konulan barikatlar TOMA araçları tarafından yoldan kaldırıldıktan sonra köprü tekrardan ulaşıma açıldı.
Yorum Yazın