TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Cizre'de saldırıya uğrayan okullarda eğitim verilemiyor

Kürtçe eğitim vermek üzere Cizre, Diyarbakır ve Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde açılan okulların kapatılmasını bahane eden YDG-H üyelerinin molotofkokteylleri ile saldırarak yaktıkları okullarda eğitim verilemiyor.
Cizre'de saldırıya uğrayan okullarda eğitim verilemiyor
ŞIRNAK / İHA -  Şırnak’ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi’nde Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği, Demokratik Bölgeler Partisi, Demokratik Toplum Kongresi ve Eğitim-Sen’in de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşu ile siyasi partilerin desteğiyle Kürtçe eğitim vermesi için açılan okullar “izinsiz” olduğu gerekçesi ile kapılarına mühür vurulup kapatılmıştı. Kürtçe okulların kapatılmasını protesto eden yüzleri maskeli YDG-H üyeleri bir gün arayla 6 okula molotofkokteylleri ile saldırıp, okulları ateşe verdi. Yaşanan olayda okullarda büyük çapta maddi hasar oluştu. Büyük çapta maddi hasarın oluştuğu okullarda ise eğitim verilemiyor. Cudi, Sur ve Nur Mahallesi’nde bulunan okullardaki hasar tespit çalışmaları devam ederken, bu okullarda henüz ders zili çalınmadı. 2014-2015 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte Cizre’deki bir çok okulda boykot nedeni ile okullar boş kalmıştı.

Okullara yönelik yaşanan saldırıdan sonra polis zırhlı araçlarla sık sık okulların etrafında devriye gezip, oluşan küçük çaptaki izinsiz gösterilere de müdahale ediyor. Okullardaki tadilat çalışmalarının ne zaman başlayacağı konusunda ise yetkili mercilerden henüz bir açıklama yapılmadı.

Öğrenci velileri ise okulların bir an önce tadilattan geçirilip eğitime açılmasını istiyor.
Yorum Yazın