TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan silah zoruyla çocuk kaçırdılar

Bahçelievler’deki Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan 3 gün önce silah zoruyla 2 yaşında bir çocuk kaçırıldı.
Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan silah zoruyla çocuk kaçırdılar
İSTANBUL / İHA - Zanlılar Tekirdağ’da bir villada yakalanırken, küçük çocuğun 3 ay önce de anne ve babası tarafından bu kişilere satılacağı ihbarının ardından Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirildiği bildirildi.

Henüz 2 yaşında olan Yağmur’un yaşadığı dram 3 ay önce başladı. İddialara göre, Tülin G. ve Şahin K.’nın yasak aşk sonucu dünyaya gelen kızları Yağmur’u Senem K. ve Ramazan K. çiftine satacakları ihbarı polisi harekete geçirdi. Bunun üzerine ihbarı değerlendiren polis ekipleri Senem K. ve Ramazan K.’yı gözaltına alırken, küçük Yağmur’u ise Bahçelievler’deki Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirdi.

Soruşturma sürerken serbest kalan Ramazan K. ve Senem K., küçük Yağmur’u almak için tekrar harekete geçti. Bahçelievler’deki Çocuk Esirgeme Kurumu’na gelen Ramazan K. ve Senem K., çocuğu görme bahanesi ile içeri girdi. Bu sırada iddiaya göre Ramazan K., yanındaki silahı güvenlik görevlilerine doğrultarak küçük Yağmur’u alıp beyaz bir araçla olay yerinden ayrıldı.

ZANLILAR VİLLADA YAKALANDI
Bahçelievler’deki Çocuk Esirgeme Kurumu’nda yaşanan kaçırma olayının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler harekete geçti. Önce Ramazan K.’nin kullandığı aracın plakasını tespit eden ekipler, daha sonra çevredeki illerle bağlantıya geçerek, aracın peşine düştü. Olayda kullanılan otomobilin Tekirdağ’a giriş yaptığının belirlenmesi üzerine İstanbul’dan yola çıkan ekipler, Tekirdağ’da geniş çaplı bir araştırma yaptı.

Araç son olarak Süleymanpaşa semtinde bir villanın önünde tespit edildi. Villaya operasyon yapan ekipler, olaya karışan Ramazan K. ve Senem K.’yi yakınlarının villasında küçük Yağmur’la birlikte buldu. Operasyon kameralar tarafından da görüntülendi. Küçük Yağmur’u kucağında tutan Senem K. ağlayarak çocuğu vermek istemezken, ekipler şüphelileri gözaltına aldı.

Senem K. villadan çıkarılırken bir yakını, “Ağlama Senem ağlama boşver. ‘İstiyorlarsa ver’ dedim” şeklinde Senem K.’yı teselli etmeye çalıştı.

Zanlılar, daha sonra İstanbul’a getirilerek Çocuk Şube Müdürlüğü’nde sorguya alındı. Yapılan incelemeler neticesinde Ramazan K. ve Senem K.’nın hırsızlık suçlarından çok sayıda sabıka kaydının olduğu tespit edildi.

Küçük Yağmur’un annesi Tülin G.’nin de sabıka kaydının olduğu öğrenilirken, babası Şahin K.’nin gasp suçundan cezaevinde olduğu belirtildi.

Çocuk Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan zanlılar, daha sonra Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildi.
Yorum Yazın