TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Çocuklara yaza özel diş bakım önerileri

Yrd. Doç. Dr. Didem Öner Özdaş, yaz tatilindeki çocukların diş bakımı için ebeveynlere tavsiyede bulundu. Özdaş, çocuklarda beslenme ve diş sağlığı ilişkisine değinerek, yaza özel beslenme önerileri verdi.
Çocuklara yaza özel diş bakım önerileri
Ali Sürüm - İSTANBUL / İHA - İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Didem Öner Özdaş, yaz döneminde tatil yapan çocukların asitli, şekerli içeceklerden uzak durması, abur cubur tüketiminin önüne geçilmesi için tavsiyede bulundu.

Tatil aylarında çocukların bol su tüketilmesini öneren Özdaş, çocukların asitli ve şekerli içeceklerden uzak tutulmasıyla birlikte çürük oluşumunun da önüne geçilebileceğini ifade etti. Yaz aylarında çocukların en çok abur cubur tüketiminin arttığına değinen Özdaş, çocuklara onların hoşuna gidebilecek sağlıklı atıştırmalıklar hazırlanmasını tavsiye etti. Didem Öner Özdaş, peynir, taze meyve ve sebze, kuru meyve gibi gıdaların tüketilmesinin de önemli olduğunu ekledi. Özdaş, ayrıca yaz ayları ile birlikte sokakta, kulüplerde veya kamplarda spor aktivitelerine katılan çocukların muhakkak kask veya ağızlık gibi koruyucular takmasına dikkat edilmesi yönünde ebeveynleri uyardı.

DÜZENLİ DİŞ HEKİMİ KONTROLÜ
Yrd. Doç. Dr. Didem Öner Özdaş, yaz aylarının çocukların diş hekimine götürülmesi için uygun zamanlar olduğunu söyledi. Didem Öner Özdaş, “Düzenli yapılan diş hekimi kontrolleri ile problemler henüz başlangıç aşamasında iken fark edilir. Erken müdahale zamandan ve maddi açıdan tasarruf sağlanmasına yardımcı olur” dedi.

Diş fırçası seçiminin önemini vurgulayan Özdaş, “Diş fırçalarımızın 3 ayda bir değiştirilmesi önerilmektedir. Diş fırçaları; boyut, şekil ve fırça kıllarının dizilişi, sertliği ve uzunluğuna göre farklılıklar gösterirler. Küçük başlı, sık kıllı, kıl uçları yuvarlatılmış, düz kesimli kıl demetleri olan, yumuşak veya orta sert fırçalar seçilmelidir. Böylece dişler arasına ve ağzın bütün bölgelerine erişip temizleyebilmek kolay olur” dedi.
Yorum Yazın