TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Yaşam

Çöplükler yeşil alana dönüşüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vahşi çöp depolama sahalarını ıslah ederek yeşil alana dönüştürüyor.
Çöplükler yeşil alana dönüşüyor
BURSA / İHA - Gemlik ilçesi Karacaali Mahallesi’nde 5 bin metrekare alanda, Orhangazi Yeniköy’de 7 bin 500 metrekare alanda, Çakırlı’da 10 bin metrekare alanda, İnegöl’ün Cerrah Mahallesi’nde 2 bin 500 metrekare alanda ve Yenice Mahallesinde 18 bin metrekare alanda, İznik Elbeyli’de 2 bin 500 metrekare alanda yapılan ıslah çalışmalarının ardından Boyalıca’da yaklaşık 9 bin metrekare alanda yapılan çalışma da tamamladı.

Islah çalışmalarıyla yeşil alana dönüşen vahşi çöp sahalarında; katı atık tesviye edilerek sahanın üstü toprak ile kapatılıyor. Çöpte meydana gelen biyolojik bozulma sonrası oluşan metan gazı uygun noktalara yerleştirilen gaz bacaları ile kontrol altına alınıyor, ayrıca sahaya girişlerin engellenmesi için saha tel çit ile çevriliyor.

Boyalıca’da 9 bin metrekare daha yeşil alan Bursa’ya kazandırıldı. Mart 2015 tarihinden buyana devam eden ve 7 farklı alanda gerçekleştirilen rehabilitasyon çalışmalarıyla Bursa’da bulunan 29 adet vahşi depolama alanının 7 tanesi ıslah edilerek toplam 35 bin metrekare yeşil alan Bursa’ya kazandırılmış oldu. Islah çalışmaları Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Yenişehir ilçelerinin vahşi çöp depolama sahaları ile devam edecek.
Yorum Yazın