TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş Gaziantep'te

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve miting yapmak üzere Gaziantep’e geldi.
Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş Gaziantep'te
GAZİANTEP / İHA - Demirtaş, ilk olarak Tuğcan Otel’de düzenlenen toplantıda STK’larla bir araya geldi. Burada katılımcılara seslenen Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı makamına meraklı olmadıklarını belirterek, “Bizi heyecanlandıran her birimizin yeni yaşam çağrısı etrafında bir araya getiren şey, zannedersem cumhurbaşkanlığı makamı veya koltuğu değil. Bizler ilk defa Kürt, Türk, Arap, Ermeni, Çerkez, Gürcü, Türkmen, Alevi, Sünni, Yezidi, Keryani, Yahudi, Rum her birimiz ayrı kimliklerimizle, inançlarımızla ama ezilenlerin ortak duygusuyla ilk defa bu devlet hepimizin ortak devleti, bu vatan hepimizin ortak vatanı öyle olacaksa o halde hep birlikte yönetelim duygusuyla heyecanlandık” dedi.

İlk defa halkın Cumhurbaşkanını seçeceği bir seçim olacağını anımsatan Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı yarışına adaletsiz bir şekilde girdiklerini öne sürerek, “İlk defa cumhurbaşkanını halk seçecek ama takdir edersiniz ki ilk defa bu kadar adaletsizlikle, eşitsizlikle yarışa başlıyoruz. Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçildiği bir seçimde gerçek bir demokrasiyi halkın önüne sunabilmiş değiliz. 3 adayın belirlenme sürecini sizler yakından izlediniz. Adaylardan birini AK Parti’nin adayını kendisi belirledi. Kendi kendini aday ilan etti. Son derece ileri demokrasi örneği sergileyerek hiç kimseye danışmadan sormadan tek kişilik bir iradeyle 'milletin adamı benim, başkan olmaya karar verdim, cumhurbaşkanı adayı benim' dedi. Şimdi bu halkın Cumhurbaşkanını seçtiği ve seçeceği bir yöntemde asla demokrasi ile alakası olmayacak bir cumhurbaşkanı adayı belirleme yöntemiydi. Öbür aday yine bir iki tarafından değil daha da yüksek bir katılımla iki kişi tarafından belirlendi. Biz buna ilk defa halkın seçeceği cumhurbaşkanlığı seçimi diyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın