TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Cumhurbaşkanımız 77 milyonun konsensüsüne vurgu yaptı

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Kaya, yeni anayasa konusunda, Türkiye'nin bu şekilde gelecek yüzyıla taşınması noktasında 77 milyonun konsensüsüne de Sayın Cumhurbaşkanımız vurgu yaptı dedi.
Cumhurbaşkanımız 77 milyonun konsensüsüne vurgu yaptı
ANKARA (AA) - Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, yeni anayasa konusunda, "Onun (Cumhurbaşkanı Erdoğan) da temas ettiği, milletin konsensüs ve milletin kabul edebileceği özgün bir sistemin kurgulanmasıdır. Türkiye'nin bu şekilde gelecek yüzyıla taşınması noktasında 77 milyonun konsensüsüne de Sayın Cumhurbaşkanımız vurgu yaptı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, TOBB, TESK, Türk-İş, Hak-İş, Memur-Sen, TİSK ve TZOB yetkililerini kabulü sonrasında, gazetecilere açıklamada bulunan Kaya, Karma İstişare Komitesi üyeleri olarak Türkiye'nin sorunları, "Çözüm Süreci", yeni anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini ifade ettiklerini belirtti.

Kaya, 8 Haziran tarihinin yeni anayasa konusunda milat olarak kabul edilmesi ve bu tarihten itibaren sivil anayasanın yazılması gerektiğini ifade ederek, "Maalesef küçük sorunlarda patinaj yaparak ülkeye zaman kaybettiriyoruz ve ödenmemesi gereken faturaları gereksiz yere ödüyoruz. Türkiye artık sivil-asker ilişkileri noktasında demokratik standardı oturmuş bir yeni anayasa ile artık geleceğe kendini hazırlaması gerekiyor" diye konuştu.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da kendilerine detaylı bilgiler verdiğini anlatan Kaya, "Onun da temas ettiği, milletin konsensüs ve milletin kabul edebileceği özgün bir sistemin kurgulanmasıdır. Türkiye'nin bu şekilde gelecek yüzyıla taşınması noktasında 77 milyonun konsensüsüne de Sayın Cumhurbaşkanımız vurgu yaptı" diye konuştu.
Yorum Yazın