TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Dar gelirli ailelere çifte bayram

Kahramanmaraş’ta, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından dar gelirli aileler için yapılan 750 konut, düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.
KAHRAMANMARAŞ / İHA - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle Kahramanmaraş’a 13 kilometre uzaklıkta bulunan Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Karacasu Mahallesi’nde inşa edilen konutlar, dar gelirli ailelere bayram hediyesi oldu. Evlerinin anahtarlarını alan vatandaşlar ise, çifte bayram yaşadıklarını ifade ederek, kendilerine bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ettiler.

Anahtar teslim törenine Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Kaymakamı Metin Maytalman ve vatandaşlar katıldı.

devir teslim töreninde konuşan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, düşük gelirli ailelerin bayramı yeni evlerinde karşılayacaklarını ifade ederek, “Düşük gelirli kardeşlerimiz için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı fonu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca yaptırılan 750 adet konut bugün hak sahiplerine teslim ediliyor. Bu kardeşlerimiz inşallah bayramı yeni evlerinde pırıl pırıl karşılayacaklar. Evlerimiz 1+1 ve 2+1 konseptinde ve 27 bin ile 36 bin lira arasında. Vatandaşlarımız ayda 100 lira bedel ödeyecekler. Camisi, okulu ve sosyal tesisleri bulunan çok temiz ve gazel bir site oldu. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, sosyal devletin üzerine düşen görevi yaptığını ifade ederek, “Bu güçlü Türkiye’nin bir örneği. Artık devletimiz her anlamda istikrarın getirmiş olduğu güçle, ekonomimizin büyümesiyle beraber vatandaşlara sosyal devletin gereğini yapmaktadır. Bu şehrimiz için çok önemli. Çünkü vatandaşlarımızın buradaki evlerine taşınmasıyla beraber kiralarda da bir nebze düşme olacak inşallah. Belediyenin koordinatörlüğünde yapılan 600 civarında Gölkent konutları var. Onları da biz inşallah sonbaharda bitirip hak sahiplerine vermeyi düşünüyoruz. İnşallah bunlarla beraber bir nebze konut kiralarının şehrimizde düşeceği inancındayız” dedi.

yapılan konuşmaların ardından Vali Şükrü Kocatepe ve Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, konut anahtarlarını sahiplerine teslim etti.

27 bin ile 36 bin lira arasında değişen fiyatlarla teslim edilen 1+1 ve 2+1 dairelerin yer aldığı site kapsamında; okul, sağlık ocağı, market, yönetim, sosyal ve spor tesisleri de yer alıyor.
Yorum Yazın