TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

DBP’lilere yürüyüş izni yok

Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı tarafında Kobani protestosunda gözaltına alınanlar için yapmak istediği yürüyüşe polis izin vermedi.
DBP’lilere yürüyüş izni yok
DİYARBAKIR / İHA - Kobani protestolarında gözaltına alanlar için DBP Diyarbakır İl Başkanlığı, yürüyüş yapmak istedi. DBP il binasından Demokratik Toplum Kongresi binası yürümek isteyen DBP’lilere, polis yürüyüşçüler arasında olan yüzü maskeli grup ve yasa dışı pankartların olduğu gerekçesiyle izin vermedi.

DBP Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in de yer aldığı polis ile DBP’liler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. DBP Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile emniyet müdür yardımcısı yaptıkları görüşmede, polisin yürüyüşe izin verilmeyeceği belirtildi. Karara tepki gösteren Yüksek, hukuki bir gerekçenin olmadığını öne sürdü. Yüksek, daha sonra Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ile telefon görüşmesi yaparak, yürüyüşe izin verilmesini istedi.

Yapılan telefon görüşmesinde de izin çıkmayınca DBP’liler bu parti binası önünde oturma eylemi yaptı.

Yapılan oturma eyleminin ardından bir açıklama yapan DBP Genel Başkanı Kamuran Yüksek, polisin izin vermemesine tepki gösterdi.

Konuşmanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
Yorum Yazın