TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Demirtaş'tan MHP Lideri Bahçeli'ye 'Şerefsiz' yanıtı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi'ne Suruç Katliamı için başsağlığı ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Demirtaş'tan MHP Lideri Bahçeli'ye 'Şerefsiz' yanıtı
ANKARA / İHA - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Boğazlarda viski içip HDP’ye ol veren şerefsizler” ifadesine ilişkin, "Seçmenimize küfür, hakaret edene de bin misliyle aynen iade ediyorum. Seçim öncesi hırsızdan hesap sorarız deyip seçim sonrası hırsızın sarayında zevk sefa sürenler midir şerefli olanlar. Bize şeref dersi veya şeref kavramını kullanmaya kalkmasınlar. Haddini bilsinler" dedi.

Suruç katliamının yaşandığı dakikadan bu yana iktidar sözcülerinin Suruç katliamını gerçekleştiren zihniyeti ve kendi paylarını örtmek için akıl almaz manipülasyonlarla, çarpıtmalarla HDP’yi hedef gösterdiğini belirterek, “Neredeyse Suruç katliamının sorumlusu olarak HDP’yi ilan ettiler. Buradan da çok net bir şekilde ortaya çıktı ki AKP’nin Suruç katliamcılarını, tetikçilerini yakalama gibi bir niyeti yoktur. Çünkü sağlıklı bir soruşturmayla, adil bir soruşturmayla Suruç tetikçisi onu Suruç’a getiren, Adıyaman’dan Suriye’ye götüren Suriye’den geri getiren Diyarbakır bombacısıyla irtibatları, MİT ile irtibatı bütün bunlar ortaya çıkarılsa asıl failin siyasi iktidar olduğu ortaya çıkacak. Bu yüzden ilk dakikadan beri Suruç katliamını çarpıtıyorlar. İyi ki öldü diyenden niye daha fazla HDP’li ölmedi diyene kadar Türkiye sağ, ırkçı siyaseti tarihinin en kepaze dönemini yaşadı Suruç katliamı sonrası” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu ülkenin askerlerini bile bile Ağrı Doğubeyazıt’a ölüme gönderip seçim kazanmak için neler yapabileceklerini orada görmüş tanıklık etmiştik. Maalesef seçimi kaybettiklerinde çılgınlığın boyutları en üst safhaya ulaştı. Suruç katliamı böyle bir zihniyetle Türkiye’de planlanmıştır. Diyarbakır bombacısı halen ortaya çıkarılmış değil. Mersin, Adana parti binalarımızın bombalanması henüz ortaya çıkarılmış değil. Bunların tamamı Suruç katliamıyla bağlantılıdır. Biz Suruç katliamında yitirdiğimiz 31 pırıl pırıl devrimci sosyalisti HDP’nin mücadelesinde yaşatacağız. Suruç’un unutulmayacağını göstereceğiz.”

"HÜKÜMETİNDE OPERASYONLARI DURDURMASI PKK’NIN DA SİLAHLARI SUSTURUP ELİNİ TETİKTEN ÇEKMESİ LAZIM"
Ziyarette gazetecilerin sorularını da cevaplayan Demirtaş, bir gazetecinin örgüte elinden silahı çek çağrısında bulunduğu hatırlatarak, bu çağrının bazı çevreler tarafından geç kalındığı yönünde eleştirildiği sorusuna , “Barış çağrısının geç kalmışı olur mu? Bugün biz barışı sağlayabilsek yarın ölme ihtimali olan gençlerimizin ölümünü durdurmuş olacağız. Biz ne zaman savaş çağrısı yaptık ki barış çağrısına geç kaldınız diyor bazı çevreler. Şuanda biz karşılıklı elinizi tetikten çekin çağrısı yapabilecek en meşru gücüz. Ne savaşı körükledik, ne savaş istedik. Ne birileri gibi gerçekten savaş çıkınca onun üzerine siyasetini kuran bir politika ürettik. Biz her zaman barışı savunduk. Durduğumuz nokta değişmedi değişmiyor. Çözüm süreci bitsin diye uğraşan çevreler biran önce çatışma başlasa da oradan nemalanalım diyen çevreler bu savaşın sorumlusudur. ‘Son terörist kalıncaya kadar, Kandil’i dümdüz edinceye kadar operasyonlar devam edecek’ diyen AKP’dir bunun sorumlusu. Biz son derece makul bir çağrı yapıyoruz. Silahları susturun. Bundan daha açık çağrı olabilir mi? Silahlar susacak insanlarımız ölmeyecek. Ondan sonra siyasetçiler tekrar devreye girecek. Masa çözüm masası, müzakere masası devreye girecek ve biz kendi sorunlarımızı konuşarak çözmek için gayret sarf edeceğiz. Fakat bunun için silahların susması lazım. Hükümetinde operasyonları durdurması PKK’nın da silahları susturup elini tetikten çekmesi lazım. Bazı çevreler bilmeli silahlar susmadan ölüm durmuyor. Ölümü durdurmanın tek yolu silahları susturmak için hep birlikte toplum olarak barış çığlığımızı yükseltmektir” yanıtını verdi.

"SEÇMENİMİZE KÜFÜR, HAKARET EDENE DE BİN MİSLİYLE AYNEN İADE EDİYORUM"
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Boğazlarda viski içip HDP’ye ol veren şerefsizler” ifadesinin hatırlatılması üzerine Demirtaş, “HDP İstanbul’da 3.partidir. Bu Türkçeyi doğru dürüst konuşamayan Türk milliyetçilerinden daha fazla oy almıştır. Küfür hakaret sözcükleri kullanmadan cümle kuramayan bu zatlar iyi bilmeli ki HDP Türkiye’nin en yoksul mahallelerinden oy almıştır. Öyle 3.parti olmuştur İstanbul’da. Tek bir seçmenimiz bile bizim için kıymetlidir. Bize oy verenin iradesine biz sonuna kadar sahip çıkarız. Seçmenimize küfür, hakaret edene de bin misliyle aynen iade ediyorum. Seçim öncesi hırsızdan hesap sorarız deyip seçim sonrası hırsızın sarayında zevk sefa sürenler midir şerefli olanlar. Bize şeref dersi veya şeref kavramını kullanmaya kalkmasınlar. Haddini bilsinler” karşılığını verdi.

Bombardıman sırasında sivillerin yaşamını yitirdiği iddialarının TSK’nın yalanladığı ve hükümet cephesinden Bülent Arınç’ın ‘bu alçakça yalandır’ sözlerinin sorulması üzerine Demirtaş, “Bizim dünkü PM ve MYK toplantılarımız sonrasında hava saldırılarında sivillerin katledildiği köy Zergele Köyüne bir HDP heyetinin gitmesi kararlaştırıldı. Bugün veya en geç yarın sabah yola çıkacak arkadaşlarımız. Aralarında bir grup milletvekilimizin de bulunduğu bir heyet olay yerinde tespitler yapacaklar. Eğer Dışişleri Bakanlığı veya AKP yetkilileri ya da Bülent Arınç arzu ediyorsa heyetimize katılabilir. Gidip alçaklı bizatihi yerinde görmek istiyorsa buyursun gelsin. Biz çünkü ille öyle oldu demiyoruz. Alçaklık nedir yerinde gözlemleyeceğiz. Birkaç gün sonra da rapor gelecek açıklayacağız” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın