TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Demokrasiden en çok istifade edecek parti HDP'dir

Kırşehir’de aşiret temsilcileri ile bir araya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 'Demokrasiden en çok istifade edecek parti HDP’dir' dedi.
Demokrasiden en çok istifade edecek parti HDP'dir
İHA - Özel bir düğün salonunda aşiret temsilcilerine konuşan Bakan Eker, "Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olmasın diye E-Muhtıra verdiler. Yani bize nalburu gösterdiler, bizi tehdit ettiler. Allah’ın izni ile biz Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı seçtik, ve şanla şerefle hizmet ettik Cumhurbaşkanım, Cumhurbaşkanı seçmeyelim diye türlü oyunlar yaptılar. Türkiye’de olmamış bir şeyi o tarihte 367 kepazeliğini çıkardılar. Paslaştılar eski Cumhuriyet emekli başsavcısı onlara yol gösterdi. Önceki Cumhurbaşkanlarının hiçbirisinde bu uygulama olmamıştı, biz ise bu süreçte millete gittik. Sizler ise bizlere o yetkiyi verdiniz. Bizler de Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı seçtik. Boyun eğmedik. Allah’ın izni ile elif gibi dik durduk tezgahlara, tuzaklara ve saldırılara rağmen 2007 yılında milletten yetkiyi alınca yeni anayasaya ihtiyaç olduğunu söyledik. Askerlerin değil sivillerin yaptığı bir anayasaya ihtiyaç var. Darbelerin değil normal demokratik seçim içerisinde yapılmış halkın doğrudan onayladığı bir anayasaya ihtiyaç var dedik, iktidar partisine kapatma davası açtılar. Bunları hep birlikte yaşadık" diye konuştu.

12 Ağustos 2005 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan görevinde iken Diyarbakır’da "Türkiye’de kürt sorunu vardır. Bu sorun benim sorunumdur. Biz bu sorunu çözeceğiz" dediğini aşiret temsilcilerine anlatan Bakan Eker, "Biz o gün itibari ile bu sorunu çözmeye çalışırken onlar bunu engellemeye çalıştı. Partimizi kapatmaya kalkarak tuzakalr kurdular. Bunca şey yapılırken bi bir hamle daha yaptık ve dedik ki; ’Demokratik açılım’ yapacağız. Devletin ve hükümetin bilgisi dahilinde silah bıraksınlar gelsinler burada siyaset yapsınlar. Herkesle herşeyi konuşmaya hazırız. Meşru, demokratik, kavgasız, namlusuz, kimsenin yüreğini ve evini yakmadan, ocağını söndürmeden gelin konuşalım. Bize destek vermediler. Maalesef HDP’nin o zaman ki partisi de bir takım provokasyonlar yaptı. bir takım kafalara destek verdiler biz yılmadık. Milli birlik ve beraberlik projesi adı altında yeniden hamle yaptık. Kürt’ler, Türk’ler, Arap’lar, Boşnak’lar, kim var ise herkes başımızın tacıdır. Herkes annesinden öğrendiği dili konuştu. Eğitim de versin. Her tülü faaliyetini de yapsın, bun için TRT Arapça’yı, TRT Kurdi’yi açtık. Okullarda programlar dahilinde kürtçe eğitim görebiliyor. Kürt vatandaşlarımız bizi alkışladı ama silahlı örgüt, o zaman ki adı ile TRT Şeş’e çıkan kürt sanatçıyı öldürmekle tehdit etti. Çünkü hesapları başka devlet barış elini uzatsın devlet yaraları sarsın devlet problemleri çözsün istemiyorlar. Gözyaşı ve kandan besleniyorlar. Biz barış içerisinde çözelim ama sorunu çözerken Türk sorunu oluşturmayalım" ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin yapmaya çalışırken birilerinin yıktığını anlatan Bakan Eker, "Biz bu yola baş koyduk. Dönüş yok. Bir anne ağlamasın bir annenin göz yaşı akmasın biz bu memlekete barışı ve kardeşliği sağlayarak güzel bir gelecek inşa edelim. Bütün çabamız bu, bu anayasa ile askerlerin hazırladığı anayasayı onaylattıkları dönemde yapılanları değiştirmeye çalıştık. Çözüm sürecinin kalıcı bir barışa dönüşmesi için iktidarımız önemli, bu şartlar altında 7 Haziran seçimlerine gidiyoruz. AK Parti’nin yürüyüşünü engellemek için yeni tezgahlar peşindeler. Üzülerek söylüyorum ki en çok demokrasiden istifade edecek parti HDP’dir" ifadelerini kullandı.
Bakan Eker aşiret temsilcileri ile yaptığı toplantının ardından besiciler ile bir araya geldi.
Yorum Yazın