TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Demre’de domuz gribi şüphesi

Antalya’nın Demre ilçesinde soğuk algınlığı şikayetiyle hastanede yoğunluk oluşturan vatandaşlardan bazılarının domuz gribi şüphesiyle gözlem altına alınması ilçede endişeye neden oldu.
Demre’de domuz gribi şüphesi
ANTALYA / İHA - Sağlık Bakanlığı tarafından yurt genelinde domuz gribinden ölen kişilerin sayısını 41 olarak açıklanmasının ardından panik Demre’ye de sıçradı. Bugün ilçede soğuk algınlığı şikayeti ile hastanelere akın eden vatandaşların bazılarının domuz gribi şüphesiyle kan örneklerin alınması, bir üniversite öğrencisinin yine domuz gribi şüphesiyle Antalya Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilişi vatandaşları endişelendirdi. Bazı vatandaşlar ise çocuklarını okula göndermedi.

KAYMAKAM KARAMAN AÇIKLADI
İHA muhabirine açıklama yapan Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ile görüştüklerini ve tahlil sonuçlarının açıklandığını kaydetti. Kaymakam Karaman, “Şu anda domuz gribi şüphesiyle sevk edilen bir üniversite öğrencimiz var ve diğer hastalarla ilgili tahlil sonuçlarının bilgisini aldık. Hepsi negatif çıktı. İlçemizde herhangi bir domuz gribi vakası yaşanmamaktadır. Şuanda yaşanan grip vakasının tamamen mevsimsel olduğu bilgisine ulaştık. Vatandaşlarımızın içi rahat olabilir” diye konuştu.
Yorum Yazın