TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Deniz Baykal Gaziantep te

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, siyasi hayatında Gaziantep’in önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Deniz Baykal Gaziantep te
GAZİANTEP / İHA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Gaziantep’e geldi. Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Gaziantep İl Merkezi’ni ziyaret etti. Baykal, CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve partililer tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Antalya Milletvekili Deniz Baykal, siyasi hayatının Gaziantep’te başladığını kaydetti.

Gaziantep’te CHP’nin arzu ettiği başarı oranından uzak olduğuna işaret eden Deniz Baykal, şu açıklamada bulundu:
“Gaziantep, benim siyasi yaşamımda ilk siyasi çalışmaları yaptığım yerlerden biridir. Milletvekili olmadan partide bir danışman olarak rahmetli Ecevit ile beraber buralara gelip Akyol Ocağı’nda ilk siyasi konuşmamı yaptım. Gaziantep benim için siyasi bakımdan bir başlangıç yeriydi. Gaziantep hem Cumhuriyet Halk Partisi hem Türkiye’nin siyasi yaşamında çok özel yer tutan bir kentimizdir. 1957 seçimleri, bütün Türkiye’de Gaziantep’in seçimi olarak bir anlamda değerlendirilmiştir. Burada yaşanan olaylar, bütün Türkiye’de çok ciddi dalgalanmalara yol açmıştır. İktidarın değişimine yönelik ilk işaretler oralarda verilmiştir. Ama ne yazık ki sandık yoluyla seçim yoluyla bu değişimi gerçekleştirmek mümkün olmamıştır. Bir askeri müdahale gerçekleşmiştir. Ama o 1957 yaşanan olaylar artık sandıkla, milletin oyuyla iş başında kalma şansını iktidarın kaybetmek de olduğunu gösteren olaylardı. Bu bakımdan çok büyük değeri vardır. Gaziantep Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçekten büyük başarılar gerçekleştirdiği, büyük hizmetler yaptığı, belediye olarak, milletvekili olarak çok önemli bir yerdir. Gaziantep’in Cumhuriyet Halk Partisi tarihi içinde çok saygın çok özel bir yeri vardır."

Gaziantep’in Cumhuriyet Halk Partisi bakımından arzu ettikleri noktada olmadığını gördüklerini belirten Baykal, "Yani seçimlerde iki milletvekili ile yetinmek durumunda kaldık. Bu tabi Cumhuriyet Halk Partisi’ne yetmiyor. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu eski şanlı Gaziantep günlerine Cumhuriyet Halk Partisi’nin şanlı Gaziantep günlerine biran önce ulaşırız” dedi.
Yorum Yazın