TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Denizden akü çıktı

Eminönü’nde, deniz kirliliğine dikkat çekmek isteyen 4 dalgıç, denize dalarak temizlik yaptı. Dalgıçların denizin dibinden çıkardıkları atıklar görenleri şaşkına çevirdi.
Denizden akü çıktı
İHA - Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği, deniz kirliliğine dikkat çekmek için Eminönü’nde önemli bir etkinliğe imza attı. Dernek üyesi 4 dalgıç, dalgıç kıyafetlerini giydikten ve hazırlıklarını tamamladıktan sonra denize daldı. 4 dalgıç yaklaşık bir saat boyunca denizin altında temizlik yaptı. Dalgıçlar, topladıkları atıkları çuvallara koyarak kıyıya çıkardı. Dalgıçlar tarafından çıkartılan çuvallar dolusu atıkların içinde alkol ve soda şişeleri, metal kutular, plastik bardak ve pet şişeler, ayakkabı, çanta, poşet ve bıçak çıktı. Sualtından çıkarılanların arasında ise araba lastikleri, akü ve bisiklet dikkat çekti. Aküyü çıkarmayı başaran dalgıçlar, bütün uğraşlara rağmen lastik ve bisikleti çıkaramadı.

Dalgıç Harun Süer, denizin çok kirli olduğunu belirterek, “Halkın attığı atık çok az. Deniz araçlarından atılan şeyler var. Genel olarak çok kirli” dedi.

Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği Koordinatörü Hakan Tiryaki, ekiplerin katı atıkları toplayıp sergilediğini belirterek, “Klozetten tutun takma dişe kadar çok şey çıkardık. İnsanlar denize atılan şeyin kaybolduğunu zannediyor. Hayır. Aşağıda gördüğünüz gibi kalıyor. Suda eriyen aspirin gibi çözülüp çevresini zehirliyor” diye konuştu.

“DENİZİN ALTI KORKU FİLMİ PLATOSU GİBİYDİ”
“Hayat yok suyun altında” diyen dalgıç Emrah Hamşioğlu, “Denizcilerin, teknecilerin attığı malzemeler var. Akü, ağır metal. Bir bisiklet vardı onu çıkaramadım. Hayat yok suyun altında. Balık yoktu, canlı hiçbir şey yoktu. Korku filmi platosu gibiydi denizin altı” dedi.
Yorum Yazın