TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Destici Çözüm süreci mi? Bölünme süreci mi?

Partisinin Kocaeli teşkilatınca düzenlenen 'Çözüm süreci mi? Bölünme süreci mi?' adlı panelde konuşan BBP Genel Başkan Mustafa Destici, 'Suriye’nin kuzeyinde kurmasına yardım edilen devlet Ateist-Marksist bir devlettir ve İsrail’den daha tehlikelidir' dedi.
Destici Çözüm süreci mi? Bölünme süreci mi?
KOCAELİ / İHA - Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Merkezi ve Kocaeli İl Teşkilatı, ‘’Çözüm süreci mi? Bölünme süreci mi?” adlı panel düzenledi. Kocaeli’de bir otelde düzenlenen panele BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti kurucu ve MKYK üyeleri, BBP Kocaeli İl Başkanı Av. Şeref Gönenli ile çok sayıda Kocaeli İl Teşkilat üyesi katıldı. Panelde konuşan BBP Genel Başkanı Destici, “Peşmergeler adı altında PKK’lıların geçmesine izin veriyor. Ateist devlet kurmasın yardım ediyor. Orada kurulacak ateist-Marksist bir devlettir. İsrail’den daha tehlikelidir” dedi.

Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan programda şehit aileleri hakkında oluşturulan bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından kürsüye gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Doğu Türkistan’da yaşanan zulümlere değinerek, “Nerede bir Türk-İslam devleti varsa orada bir zulüm vardır. Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz, bu hükümet tarafından sahipsiz bırakılmışlardır. Bu ülkenin başbakanı, cumhurbaşkanı ve dışişleri bakanına sesleniyorum. Çin zulmünden Tayland’a sığınan Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz ölürse iki elimiz yakanızda olacaktır. Suriye’den getirdiğin 300 bin Suriyeliyi güney sınırımızdan sokarken, 300 tane, bizim gardaşımız, Doğu Türkistanlı’yı zalim Çin’in insafına terk ederseniz bunun iki cihanda da hesabını veremezsiniz” dedi.

Yeni yargı paketine karşı olduklarını dile getiren Destici, “Bugünde yine bir yargı paketi yolda. Yargının en üst makamlarına müdahale yapılmaya çalışılıyor. Bu adalet sisteminin köküne dinamit korumaktır. Adaletin tarafsızlığını ve bağımsızlığına müdahaledir. Biz BBP olarak bu yargı paketine karşıyız” şeklinde konuştu.

Destici, alevi açılımı konusuna değinerek Cem Evleri’nin camilerle eş değer olmasının yanlış olduğunu söyleyerek, “Biz BBP olarak kurulduğumuz günden bu yana Alevi kardeşlerimizden yanayız. Türkiye’yi karıştırmak isteyenler Alevi-Sünni çatışmasını körüklüyor. Ne zaman bir seçim yaklaşsa alevi kardeşlerimizle ilgili sorunlar ortaya çıkıyor. Cem evlerini cami ile eş duruma getirmek düpedüz dini bölücülüktür. Hiçbir ehlibeyt sevdalısı din dersinden kaçmaz. Aleviliği İslam ile eş değer görmek, yeni bir din oluşturmak İslam’ı bitirir” diye konuştu.

HDP’nin eş başkanı Selahattin Demirtaş ve Bülent Arınç’ın açıklamalarına değinen BBP Genel Başkanı Destici, “Öcalan’ın itibarının düşündüğünüz kadar büyük Türk milletinin itibarını düşünmek hiç aklınızdan geçmedi mi? Size bu millet bebek katilinin İmralı canisinin koruyacaksınız diye mi yetki verdi? Size bu millet bu Büyük Türk Milleti’nin itibarını koruyasınız diye yetki verdi. Ama maalesef Türkiye’yi yönetenlerin şuandaki durumu bu. Bakın biz çözüm süreci mi bölünme süreci mi derken çok hassas davranmaya gayret ediyoruz. Devletin varlığına birliğine zarar gelmemesi konusunda hassas davranıyoruz. Ama yapılanları görünce milletimizi gerçekleri anlatma gibi yükümlülüğümüz olduğunun farkındayız. PKK 30 yıldan beri kan kusturuyor. Geleceğimizi çaldılar. Türkiye’yi yönetenler bazen gaflet, bazen ihanet içerisinde bunun buraya gelmesine neden oldular. İstense 30 yılda bu PKK 30 kez biterdi. Bugün benzer durum Suriye’nin kuzeyinde yaşanıyor. Sayın Cumhurbaşkanı PKK eşittir PYD diyor sonra koridor açıyor. Peşmergeler adı altında PKK’lıların geçmesine izin veriyor. Ateist devlet kurmasın yardım ediyor. Orada kurulacak ateist-Marksist bir devlettir. İsrail’den daha tehlikelidir” ifadelerine yer verdi.

Destici’nin konuşmasının ardından “Çözüm süreci mi? Bölünme süreci mi?” adlı panelin Moderatörü BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan ile Gazeteci-Yazar Ünal Tanık, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez ve yazar Ahmet Türk panel hakkında sunumlar ve konuşmalar gerçekleştirdiler.
Yorum Yazın