TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Destici ve Kamalak'tan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarına ziyaret

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, BBP Lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarını ziyaret etti.
Destici ve Kamalak'tan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarına ziyaret
İHA - BBP ve SP Genel Başkanları Destici ve Kamalak, Büyük Birlik Partisi Lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrini ziyaret etti. Kamalak, yaptığı konuşmada, merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile uzun süren arkadaşlıklarının olduğunu belirterek, "28 Şubat sürecindeki sağlam duruşunu bizlerin değil, tarihin bile unutması katiyen mümkün değil diye düşünüyorum. Çünkü o karanlık dönemde merhum şehit liderimiz şöyle diyordu, ’Namlusunu millete çevirmiş tanklara selam duramam’ diyordu" şeklinde konuştu.

Destici ise, bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu farkların belli olduğunu belirterek, "Bugün de adaletimizde çok çarpık bir sistem var. Yargı bağımsızlığı adeta yok edilmiş durumda. Bugün de farklı hukuksuzluklar yaşanmakta. Milletin hali ortada, işsizlikten tutun da yoksulluğa kadar" ifadelerini kullandı.

"Biz oyların bölünmemesi için milletin önüne alternatif koyduk" diyen Destici, "Ve dedik ki inançlı kadrolar bir araya gelelim’. Milletimizin önüne bir alternatif koyalım.Rahmetli Muhsin Başkanımız da ’büyük birlik’ diye yola çıktı. Biz, emin ve güçlü bir adım attık. İnşallah inanan insanlarız, milletimiz inançlı bir millet. Biraraya gelmek bizden. Vatanı milleti sevenleri bir araya getirmek bizden, takdir Yüce Allah’tan, destek de inşallah milletimizden diyorum" şeklinde konuştu.
Destici, açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir soru üzerine Destici, "Biz de beyanname açıklayacağız ve aday tanıtımı yapacağız. Bizim ittifakın barajı aştığının da göstergesidir. Bunların talimatla yapıldığını düşünüyorum ben. Belediyenin kendiliğinden böyle bir karar vermediğini, daha üstten gelen kararları uyguladığını düşünüyorum ama buradan da sesleniyorum ’Biz de bunlara sessiz kalacak değiliz, hakkımızı sonsuza kadar arayacağız’. Herkes şunu bilsin ki Büyük Birlik Partisi ya da Saadet Partisi, bizler köklü siyasi hareketleriz. Bu milli ittifakın bayraklarını kimse sökemez, kimsenin de ona gücü yetmez. Sökenler söktükleri gibi de asmasını bilirler. Sökenlere sesleniyorum, direklerden söktünüz, yüreklerden sökebilecek misiniz?" cevabını verdi.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabri başında Kur’an’ı Kerim tilaveti okundu. Destici ve Kamalak, ayrıca Tacettin Dergahı’nı ziyaret etti.
Yorum Yazın