TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Devlet Bahçeli, Sayın Fettullah Gülen bey Türkiye’ye geliniz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sayın Fettullah Gülen bey Türkiye’ye geliniz. 12 yıllık AKP iktidarının 10 yılının yüzleşeceğinizi ifade ettiniz. Her şeyi karşılıklı görüşelim, açıklayalım dedi.
ANKARA / İHA – MHP lideri Bahçeli, MHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bahçeli, emniyet mensuplarına yönelik operasyonunun genişlemesine ilişkin soruya, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan giderayak bu operasyonlarına hızlı bir şekilde devam etmelidir. Bu operasyonlar dönüp dolaşıp kendisinde düğümlenecektir. Özellikle Pensilvanya’ya buradan sesleniyorum: Sayın Fettullah Gülen bey. Türkiye’ye geliniz. 12 yıllık AKP iktidarının 10 yılının yüzleşeceğinizi ifade ettiniz. Her şeyi karşılıklı görüşelim, açıklayalım. ‘Ben geldiğimde sen nereye kaçacaksın’ diye sorması lazım” ifadesini kullandı.

Miting programlarının netleşmediği sorusuna ilişkin olarak Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi alanın dışında olmadığını söyleyerek, kendilerinin alanda olduklarını kaydetti. Bahçeli, “Şu an milletvekili kardeşlerim, Merkez Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım, teşkilatımızın tüm yöneticileri il, ilçe, belde, köy ve mahalle olmak üzere dolaşıyorlar” diye konuştu.

Bahçeli, Başbakan tarafından televizyonların bloke edildiğini savunarak, Erdoğan’ın devletin kaynaklarıyla miting yaptığını öne sürdü. Bahçeli, şunları dedi:
“Bayramın birinci günü Arena Kapalı Spor salonu milletimizle, partililerimizle bayramlaşma şölenine sizi davet ediyorum. Oraya geldiğiniz vakit alan mı, tavan mı, taban mı, vatandaş mı, devletin imkanları mı, orada göreceksiniz. İkinci gün İstanbul’da olacaktır. Üçüncü bayramlaşma günü İzmir’de olacaktır. Bayramın ertesinde Kayseri’de olacağız. Daha sonra da 1-9 Ağustos arasında Türkiye’de ulaşabileceğimiz yerlere gideceğiz.”

Seçim kampanyalarının televizyonlarda eşit şartlarda tartışılması gerektiğinin hatırlatılması üzerine Bahçeli, “Üç adayın televizyonlarımızda eşit şartlarda görüşlerini adil şekilde halkımıza ulaştırmalarında yarar vardır. Bu demokratik kültürümüzün gelişmesine katkı sağlar. Bundan sonra halk tarafından seçilecek Cumhurbaşkanı seçimlerine karşı da iyi bir örnek teşkil eder” diye konuştu.
Yorum Yazın