TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Devletin vatandaşa karşı sorumluluğu artmaktadır

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, yeni kamu yönetimi anlayışında hesap verme sorumluluğu olduğunu belirterek, 'Bu değerler ışığında tüm dünyada insan odaklı yaklaşımlar ön plana çıkmakta, devletin vatandaşa karşı sorumluluğu artmaktadır' dedi.
Devletin vatandaşa karşı sorumluluğu artmaktadır
İHA - İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, “22. Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Günleri”ne katıldı. Maslak Steigenberger Hotel’de gerçekleştirilen programa Bakan Öztürk’ün yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ankara, İzmir, Antalya ve Tekirdağ valileri ile birçok yabancı kamu görevlisi ve akademisyen katıldı.

“Meslek Olarak Devlet Taşra Temsilcileri- Yeni Yönetim Anlayışı Çerçevesinde Rol ve Fonksiyonları” ana temasında düzenlen toplantıda konuşan Bakan Öztürk, içinde bulunduğumuz yüzyılda her alanda hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşandığını söyledi. Öztürk, “Dünya siyasi sosyal ekonomik ve hatta kültürel manada her şeyi yeniden keşfedip yeniden tanımlama sürecini girdi. Ülkelerimizdeki ve dünyadaki gelişmeler ne olursa olsun devletin taşrada daima bir temsilciye ihtiyacı olduğu gerçeği göz ardı edilemez” dedi.

Mülki idarecilerin yeni Türkiye’nin oluşumunda ve devlet-vatandaş diyaloğunun sağlanmasında aktif rol oynadığını belirten Bakan Öztürk, “Son yıllarda yerinden yönetim ve katılımcı demokrasi anlayışının ülke yönetimlerinin ilkesel çerçevesini çizmesiyle beraber, ülkemizde de dünyadaki gelişmelere uygun bir şekilde yerel yönetimlerin görev alanı genişlemiş ve yetkileri artmış, arttırılmıştır. Demokratikleşme, hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı, düşünce ve ifade özgürlüğü, küreselleşen dünyada ortak değerler olarak benimsenmektedir. Yeni kamu yönetimi anlayışında tüm toplumsal aktörlerin karşılıklı işbirliği ve uzlaşmasına dayanan saydamlığa, açıklığa, hesap verme sorumluluğunu ve yerindeliliği esas alan bir anlayış var. Bu durum mülki amirlere olan ihtiyacı azaltmamış aksine daha farklı ve güncel ihtiyaçlara göre farklı görev, sorumluluklar yüklemiştir” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Bakan Öztürk’e plaket takdim edildi. İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik 30 Mayıs’a kadar devam edecek.
Yorum Yazın