TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Dicle Üniversitesi'nde olaylar çıktı

Dicle Üniversitesi’nde (DÜ) iki karşıt grup arasında "afiş asma' tartışması nedeniyle yaşanan gerginliğin ardından olaylar çıktı.
Dicle Üniversitesi'nde olaylar çıktı
DİYARBAKIR / İHA - Polis, kampüste turnike ve camları kıran öğrencilere müdahalede bulunarak çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Dicle Üniversitesi’nde bu sabah Bilge Gençlik Kulübü üyesi bir grup öğrenci, Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına ilişkin üniversitenin kampüsünde afiş astı. Afişin asıldığı esnada Bilge Gençlik Kulübü ile Dicle Üniversitesi Gençlik Derneği üyeleri arasında sözlü tartışma yaşandı. Sözlü tartışma arbedeye dönmesinin ardından üniversiteye çok sayıda polis sevk edildi. Üniversiteye gelen polis öğrencileri ayırmasının ardından yaptığı aramada Bilge Gençlik Kulübü’nün 2 üyesinde bıçak ele geçirdi. Bu durumu öğrenen öğrenciler, olayı protesto etmek için Mimarlık Fakültesi’nde biraraya gelerek Eğitim Fakültesine yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşün son bulduğu Eğitim Fakültesi önünde öğrenciler bu kez Tıp Fakültesi Hastanesi’nin önüne yürüyüş yapmak istedi.

Polis ikinci bir yürüyüşe izin vermesiyle öğrenciler Eğitim Fakültesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından öğrenciler sınıflara doğru hareket etti. Okulun girişinde bulunan kapı camları kıran öğrenciler daha sonra girişteki turnikeleri kırdı. Okulun içerisinde terör estiren öğrenciler, duvardaki panoları kırdı. Okul içerisinde tüm sınıfları gezen Dicle Üniversitesi Gençlik Derneği üyeleri, okulun boşaltılmasını istedi. Çok sayıda öğrenci korku içerisinde sınıflarını terk etmek zorunda kaldı. Bunun üzerinde okulunu dışında güvenlik önlemleri alan çok sayıda polis, okulun içeresine girerek öğrencilere müdahalede bulundu. Polis, okulda terör estiren çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı.

Olayın duyulması üzerine Dicle Üniversitesi’ne gelen BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, öğrencilerin gözaltına almasına tepki gösterdi. Gerginliğin devam ettiği üniversitede BDP’lilerin de bekleyişi sürüyor.
Yorum Yazın