TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'in açıklamaları

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Avusturya Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz ile telefon görüşmesi yaptı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'in açıklamaları
Sultan Gedik - ANKARA / İHA - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Avusturya Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz ile telefon görüşmesi" ve "Viyana Büyükelçisinin Viyana'daki görevine ne zaman döneceği" sorularına ilişkin yaptığı açıklamada, “Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Avusturya Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz ile Avusturya tarafının talebi üzerine 29 Temmuz günü bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmede, ağırlıklı olarak Suriye'deki güncel gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alınmıştır. Bu çerçevede, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avusturyalı mevkidaşına, gerek DEAŞ gerek PKK’yla mücadele amacıyla almakta olduğumuz tedbirler ve icra ettiğimiz operasyonlar hakkında bilgi vermiştir. Bakan Çavuşoğlu ayrıca, çözüm süreci hakkında ülkemizce sarfedilen çabalara değinmiş, bu çabalara rağmen güvenlik güçlerimize yönelik saldırıların devam ettiğini söylemiştir. Avusturya, Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Kurz, son dönemde yaşanan terör saldırıları bağlamında ülkemize desteğini belirtmiş, çözüm sürecinin devam etmesini arzuladıklarını dile getirmiştir” ifadelerini kullandı.

Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş'ün ne zaman görevine döneceğiyle ilgili ise Bilgiç, şunları kaydetti:
“Bilindiği üzere, Avusturya Parlamentosunda grubu bulunan siyasi partilerin Parlamento Grup Başkanları tarafından imzalanarak Parlamento Başkanı tarafından 22 Nisan günü açıklanan “Ortak Bildiri”de 1915 olaylarının “soykırım” olarak nitelendirildiğinin görülmesi üzerine Viyana Büyükelçimiz istişareler için Merkeze çağrılmıştı. Avusturyalı Bakanın görüşmede ikili ilişkilerimizin ne zaman normalleşeceğini ve Viyana Büyükelçimizin görevine ne zaman yeniden başlayacağını sorması üzerine Bakan Çavuşoğlu öncelikle Avusturya Hükümeti tarafından ilişkilerimizde oluşan hasarı tamir etmeye yönelik anlamlı ve tatminkâr adımlar atılmasını beklediğimizi kaydetmiştir.”
Yorum Yazın