TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Diyanet’ten 9 bin Suriye’liye iftar

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Allah’a hamdolsun ki bizi birbirimize yurt kıldı, bizi birbirimize vatan kıldı. Mümin müminin yurdudur. Mümin müminin vatanıdır” dedi.
Diyanet’ten 9 bin Suriye’liye iftar
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Siteler Önder Mahalle Meydanı’nda 9 bin Suriyeli için verdiği iftar yemeğine katıldı. İftar programına Görmez’in yanı sıra Suriyeli din adamları ve vatandaşlar da katıldı. İftar öncesinde Suriyeliler’e seslenen Görmez, “Allah’a hamdolsun ki bizi birbirimize yurt kıldı, bizi birbirimize vatan kıldı. Mümin müminin yurdudur. Mümin müminin vatanıdır. Kalbimizde mümin kardeşimize yer verdiği için Rabbimize ne kadar hamdetsek azdır. Çünkü Rabbimiz bizi kardeş olarak ilan etmiştir” dedi.
“Aslında İslam dünyasında Suriye’de, Irak’ta olup bitenler sözün tükendiğini gösteriyor” diyen Görmez, “Sözün tükendiği noktada biz en azından gelecekten umutlu olduğumuzu bütün dünyaya göstermek bakımından, bu iftar sofrasından tebessümlerimizi birbirimizden esirgemeden, lokmalarımızı paylaşarak, iftarımızın ilk lokmalarını birbirimize ikram ederek kardeş olduğumuzu, bütün zorluklara rağmen bütün oyunlara rağmen kardeş olmaya devam edeceğimizi dünyaya ilan etmiş oluyoruz” diye konuştu.
Suriyeli imam Abdullah El İzzu ise, Türk milletinin Suriyeliler’i kucakladığını belirterek, “Bu iftar yemeği Türk milletinin, Türk halkının, Türk Hükümeti’nin, Türk kurumlarının misafirperverliğini gösteriyor. Türk halkının Suriyeliler’i kucakladığını gösteriyor. Onlara en derinden teşekkürlerimizi sunuyoruz. Türkiye’ye sığınmamızın nedeni oradaki savaş durumu, insanların bombaların altındaki olumsuz durumlarıdır” şeklinde konuştu.
(İHA)
Yorum Yazın