TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Diyarbakır'da yardım bahanesiyle bir çocuk kaçırıldı

Diyarbakır’da bir kadın kendisini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda (SYDV) görevli olarak tanıtarak erkek çocukları toplu sünnet ettiriyoruz. Size ayrıca gıda yardımında bulunulacak bahanesiyle gittiği bir evde 4 aylık bebeği annesinin kucağından alarak dışarı çıktı. Annesinden çocuğun kimlik kartını getirmesini isteyen kadın kayıplara karıştı.
Diyarbakır'da yardım bahanesiyle bir çocuk kaçırıldı
DİYARBAKIR / İHA - Edinilen bilgilere göre olay, Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi 621. Sokak’ta bulunan müstakil bir evde meydana geldi. Daha önceden sokakta keşif yaparak burada bulunan 2 şahısla görüşen kimliği belirsiz bir kadın, daha sonra şahısların akrabası olan başka bir eve gitti. Evde 4 aylık erkek çocuğu olduğunu öğrenen kadın kendisini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda görevli olarak tanıtarak, "Erkek çocukları toplu olarak sünnet ettireceğiz. Çocuğunu al gel benimle. Daha sonra size gıda ve beyaz eşya yardımında da bulunacağız" diyerek 4 aylık Yunus ve annesi Emine Teyfur ile birlikte evden ayrıldı.

Evden yaklaşık 200 metre uzakta bulunan anacadde üzerine gelen kadın, burada anne Emine Teyfur’a "Çocuğun sünnet edilmesi için önce özel bir hastanede tedavi etmemiz lazım. Telefon numaram kağıtta yazılı, sen git kimliği evden al gel" diyerek çocuğun kimliğini getirmesini istedi. Bebeğini kadına teslim eden anne evden kimliği alıp döndüğünde kadın ve çocuğunun olmadığını fark etti.

Kendisine verilen kağıttaki numarayı arayan Emine Teyfur’a kadın, "Çocuğunla birlikte özel bir hastanedeyiz sende gel burada seni bekliyoruz" dedi. Çocuğun annesi hastaneye giderek kadını sordu, fakat hastanede öyle birinin olmadığını öğrendi. Küçük Yunus’u kaçırdıktan sonra annesini de yaklaşık 2 saat boyunca hastanede oyalayan kadın daha sonra cep telefonunu da kapatarak kayıplara karıştı.

Ne yapacağını şaşıran anne Emine Teyfur eşini arayarak gözyaşları içinde durumu anlattı. Apar topar eve gelen baba Emrullah Teyfur, durumu hemen polis bildirdi.

Haber verilmesiyle eve gelen polis ekipleri kadını eve getiren ve ailenin akrabası olduğu öğrenilen 2 şahsı gözaltına alarak 10 Nisan Polis Merkezi’ne götürdü. Yaşadığı olayı gözyaşları içerisinde anlatan anne Emine Teyfur, "Ne olur çocuğumu bulun" diye feryat ederken, baba Emrullah Teyfur ise üzüntüden konuşamadı.

Gözaltına alınan 2 şahsın sorgusu sürerken, polis şimdi 4 aylık Yunus’u kaçıran kadını bulmak için çalışma başlattı.
Yorum Yazın