TİC Holding Header
  • USD 32.334
  • EUR 35.091
  • Altın 2298.61
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

DSP Genel Başkanı Masum Türker Adana'da

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Dr. Masum Türker, Türkiye’de toplumun köylere kadar ayrıştığı bir dönem yaşandığını söyledi.
ADANA / İHA - DSP Genel Başkanı Dr. Masum Türker, Adana DSP İl Örgütü tarafından düzenlenen Dostluk ve Dayanışma gecesine katılmak üzere Adana’ya geldi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı yapan Türker, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin ’terör örgütü operasyonu’ kapsamında gözaltına alınmak istendiğini söyleyen Türker, ‘’’Türkiye çok ciddi ve 12 yıllık bir iktidar sürecinin ardından dünya arenasında yerini değiştirecek zaman dilimine girmiş bulunuyor. Gazetecilerin terör amaçlı başlatılmak istenen bir dosya için gözaltına alınmak istemelerini Türkiye’de demokrasinin sağlıklı işletmesinde önemli bir role sahip olan medyanın bütünlüğüne indirilmiş bir darbe olarak görüyoruz. Bazı medya grupları nasıl olsa biz bu işin içinde değiliz diye düşünüp, bu işi tamamen tersine hükümetin sahneye koymaya çalıştığı senaryoda rollerini oynasalar da bir gün sıranın onlara da geleceğini hiçbir zaman unutmasınlar’’ dedi.

Geçmişte Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Nedim Şener ve Ahmet Şık’a yapılanlara karşı durduklarını belirten Masum Türker, şöyle devam etti:
‘’Şimdi de Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı başta olmak üzere Samanayolu TV’nin Yönetim Kurulu Başkanı olmak üzere diğer gazeteci arkadaşlara uygulanan muamelenin yanlışlığından dolayı karşı duruyoruz. ‘’
Masum Türker, seçim barajının kaldırılmasını, asgari ücretin arttırılmasını ve tüm partilere eşit hazine yardımı yapılmasını istedi.
Yorum Yazın