TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

Dünya müzik kültürü, Şişli'deki konserde buluştu

Dünya Ahşap Günü etkinlikleri kapsamında bir dizi program gerçekleştiren Şişli Belediyesi, dünyanın dört bir yanındaki müzisyenleri Şişli’de bir araya getirdi.
Dünya müzik kültürü, Şişli'deki konserde buluştu
İHA - Şişli Belediyesi ev sahipliğinde ‘Dünya Ahşap Günü’ kapsamında dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelen müzisyenler, Şişli Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde bir araya geldi.

Dünya kültürlerini buluşturan konserde sırasıyla sahne alan müzik grupları, geleneksel müziklerinin yanı sıra, yöresel kıyafetlerini ve dans figürlerini de sergiledi. Gösteriler katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Konserin ilk bölümünde sahne alan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Devlet Konservatuarı, Türk müziğinin ezgilerini dünya müzisyenlerine tanıttı. Ardından dünyanın farklı coğrafyalarından gelen izleyicilerin karşısına çıkan Acapella Grup 34 ise Avustralyalı müzisyen David Hudson ile birlikte Anadolu ezgilerini Avustralya’nın geleneksel çalgı aleti didgeridoo ile seslendirdi. Sonrasında dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen müzisyenler kendi ülkelerinin geleneksel müziklerini icra etti.

Etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şişli Belediyesi Sanat Danışmanı Ezgi Öz Baysal, "‘Orman Haftası ve Dünya Ahşap Günü’ kapsamında Şişli Belediyesi farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Yeşil alanlar bulmak çok zor. Bu nedenle Belediye Başkanımız Hayri İnönü yeşil alanların çoğaltılmasına ilişkin bir çalışma başlattı. Bu hafta parkların açılışları yapıldı. Engelsiz çocukları için parklar açıldı. Bunlarla beraber sanatsal etkinlikler de devam ediyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü Nişantaşı Sanat Parkı’nda heykeltıraşlar ve dünyanın farklı yerlerinden gelmiş halk sanatçıları kendi sanatlarını icra ettiler. Bugün de Şişli Kent Kültür Merkezi’nde önce İTÜ Devlet Konservatuarı bir konser gerçekleştirdi. Ardından Acappella Grup 34, dünya enstrümanlarıyla beraber, Türk ve dünya müziğini birlikte icra ettiler. 30 Mart Pazartesi akşamı ise ‘Ağaç İrfan’ oyununa ev sahipliği yapıyor olacağız” şeklinde konuştu.

Gecede Meksika, Ekvador, Hindistan, Çin, Moğolistan, Kanada, Küba, Gabon, ABD, Yunanistan gibi dünyanın farklı bölgelerinden gelen müzisyenler müzik ve dans gösterileri sahneledi.
Yorum Yazın