TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Dünya Süt Günü dolayısıyla Kapadokya'da balona binen turistlere süt dağıtıldı

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da '21 Mayıs Dünya Süt Günü' dolayısıyla sabah erken saatlerde havalanan sıcak hava balonlarına süt tüketiminin önemine dikkat çeken pankartlar asıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından ayrıca balon turlarına katılan yabancı turistlere süt dağıtıldı.
Dünya Süt Günü dolayısıyla Kapadokya'da balona binen turistlere süt dağıtıldı
NEVŞEHİR / İHA - Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve süt tüketimini teşvik etmek amacıyla, Uluslararası Sütçülük Federasyonu’nun (IDF) aldığı kararla 1956’dan beri her yıl 21 Mayıs günü federasyona üye ülkelerde kutlanan ‘Dünya Süt Günü’ dolayısıyla Nevşehir’de de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Nevşehir Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Süt Üreticileri Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, sabah erken saatlerde Nevşehir’in Göreme beldesinden havalanan bazı sıcak hava balonlarının sepetlerine Türkçe ve İngilizce olarak “Süt her yaşta sağlıktır. 21 Mayıs Dünya Süt Günü” yazılı pankartlar asıldı. Balonlara binen yabancı turistlere ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Turhan tarafından yaklaşık bir ton paketlenmiş süt dağıttı.

Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, 21 Mayıs’ın Birleşmiş Milletler kararı ile Dünya Süt Günü olarak kutlandığını belirterek “Her sene farklı etkinlikler yapmaktayız. Bu sene de böyle bir etkinlik yaptık. Yaklaşık 1 tona yakın paketlenmiş süt dağıtıldı. Kendilerine süt dağıttığımız turistler böyle bir sürprizle karşılanmaktan mutlu olduklarını ilettiler. İçlerinde Endonezyalısı Hindistanlısı ve Avrupa’nın birçok ülkesinden gelen turist var. Hepsi memnun oldular” dedi.

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Turhan ise, dünya geneline bakıldığında gelişmiş ülkelere oranla Türkiye’de süt tüketiminin yüzde 25 oranında daha az olduğunu kaydetti. Türk insanının süt tüketme alışkanlığının olmadığını belirten Turhan, bu alışkınlığı kazandırmak için her sene çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.
Yorum Yazın