• Siyaset

E-dönüşümle her yıl 125 milyon lira cepte kalacak

Maliye Bakanı Şimşek, yaklaşık 50 bin mükellefin e-fatura ve e-defter uygulamalarından yararlanmasıyla her yıl 125 milyon lira kaynak tasarrufu sağlanacağını söyledi.
E-dönüşümle her yıl 125 milyon lira cepte kalacak
AA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 Ocak 2016 itibarıyla yaklaşık 50 bin mükellefin e-fatura ve e-defter uygulamalarından yararlanacağını bildirerek, "Bu sayede her yıl ortalama 20 bin ağaç kesilmekten kurtulacak ve ilave 125 milyon lira kaynak tasarrufu sağlanacak" dedi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Şimşek, daha önce belli sektörlerde faaliyet gösteren 20 bin civarında mükellefe e-fatura ve e-defter uygulamasına dahil olma zorunluluğu getirdiklerini anımsatarak, zaman içerisinde söz konusu uygulamaların kapsamının genişletilmesi ihtiyacının ortaya çıktığını söyledi.

Şimşek, bu doğrultuda akaryakıt ve madeni yağ lisansına sahip olanlar ile faaliyet konusuna bakılmaksızın 10 milyon lira ve üzeri ciroya sahip yaklaşık 30 bin civarında ilave mükellefin 1 Ocak 2016 tarihine kadar e-fatura ve e-defter uygulamalarına geçeceğini belirtti.

Uygulama kapsamında yaklaşık 115 bin yetişkin ağacın kesilmekten kurtulduğunu, bunun dışında diğer yollarla sağlanan tasarrufun 750 milyon liraya ulaştığını belirten Şimşek, "1 Ocak 2016 itibariyle yaklaşık 50 bin mükellef e-fatura ve e-defter uygulamalarından yararlanacak. Uygulama kapsamında aylık yaklaşık 50-60 milyon e-fatura düzenlenecek. E-fatura kullanıcılarının sayısının artması ile yıllık asgari 1,2 milyar fatura e-fatura olarak muhafaza edilecek. Bu sayede her yıl ortalama 20 bin ağaç kesilmekten kurtulacak ve ilave 125 milyon lira kaynak tasarrufu sağlanacak" ifadelerini kullandı.

"2 milyar liralık ekonomik katkı"
Bakan Şimşek, zorunluluk uygulaması dışında isteğe bağlı olarak veya kamu kurumlarının uygulamaları nedeniyle e-fatura sistemine geçecek kullanıcı sayısında da önemli artışlar beklediklerini dile getirdi.

Bu yolla 2 yıl içerisinde e-fatura uygulamasına kayıtlı kullanıcı sayısının 100 bine, e-defter uygulamasına geçen mükellef sayısının da 50 bine ulaştırılmasını amaçladıklarını anlatan Şimşek, "Sadece bu uygulamalar ile sağlanacak ekonomik katkının 2 milyar liraya ulaşacağını tahmin ediyoruz" dedi.
Yorum Yazın