TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Edirne’de 13 bin 380 paket kaçak sigara ele geçirildi

Edirne’de, polis ekiplerince gümrük kaçağı sigara satışı yapan şahıslara yönelik yapılan operasyonda, çeşitli markalarda toplam 13 bin 380 paket yabancı menşeili kaçak sigara ele geçirilirken, 2 kişi de gözaltına alındı.
Edirne’de 13 bin 380 paket kaçak sigara ele geçirildi
Fatma Güler - EDİRNE / İHA - Edinilen bilgiye göre, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, kent genelinde gümrük kaçağı sigara satışı yapan şahıslara yönelik çalışma başlatıldı.

Edirne'de temizlik ürünleri satışı üzerine faaliyet gösteren iş yeri sahipleri H.Ç. ve V.Ç. isimli şahısların İstanbul ilinden gümrük kaçağı sigara temin ettiğini belirleyen polis ekipleri, şahısların, Yeniimaret Mahallesi’ndeki ikametlerine yakın bir bölgede Bulgaristan plakalı bir araca sigara depoladıkları ve park halindeki aracı branda ile kapatarak kaçak sigaraları kamufle ettikleri, günlük olarak buradan aldıkları sigaraları iş yerlerinde sattıkları, yakalanmamak için bu şekilde bir yönteme başvurduklarını tespit etti.

Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda geçici depo olarak kullanılan araçta yapılan aramada, çeşitli markalarda toplam 13 bin 380 paket yabancı menşeli, üzerlerinde TAPDK bandrolü bulunmayan sigara ele geçirildi. Sigaralar ve araca polis ekiplerince el kondu. Şüpheliler H.Ç. ve V.Ç'nin ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı KOM Şube Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, "İlimizde gümrük kaçağı sigara satışı yapan şahıslara yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir" denildi.
Yorum Yazın