TİC Holding Header
  • USD 32.334
  • EUR 35.091
  • Altın 2298.61
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Edirne'de göçük altında kalan işçi kurtarılamadı

Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Yapıldak köyünde Hamzadere Barajı’na ait sulama kanallarının inşaatında toprak kayması sonucu göçük altında kalan işçi Veli Gök, hayatını kaybetti.
Edirne'de göçük altında kalan işçi kurtarılamadı
EDİRNE / İHA - Edinilen bilgiye göre, Hamzadere Barajı’nın sulama kanallarının inşaatında bilinmeyen bir nedenden dolayı toprak kayması meydana geldi.

Toprak kayması sırasında kanal açma makinesi altında çalışan işçilerden 4’ü kayan toprağın altında kaldı. Toprak altında kalan işçilerden Eyüp Çatalbaş (35), olayı gören çevredeki işçilerin yardımıyla sıkıştığı yerden çıkarılarak özel bir araçla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Diğer işçilerden İlker Karagedik (28) ve Mehmet Taneli (22) ise sıkıştıkları yerden seslenerek yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye, sağlık ekipleri ve işçilerin yaklaşık 3 saatlik çalışması sonucu işçilerden İlker Karagedik, sıkıştığı yerden kurtarılarak ambulansla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Karagedik’in kurtarılmasının ardından ise olay yerine gelen AFAD ve UMKE ekiplerinin de yardımıyla kanal makinesinin altında kalan ve seslenerek yaşadığını duyuran işçilerden Mehmet Taneli de uzun süren çalışmaların ardından kurtarılarak ambulansla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

1 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ
3 işçinin kurtarılmasının ardından Veli Gök’ü arama çalışmaları uzun süre devam etti. Ekiplerin gece saatlerinde de devam eden çalışmalarında Veli Gök’ün 17 saatin sonunda cansız bedenine ulaşıldı. Gök’ün cesedi İpsala Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Yorum Yazın