TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Edirne'ye şehit ateşi düştü

Ağrı Doğubeyazıt’ta cinnet geçiren askerin vurduğu 3 kişiden biri olan Piy. Er Akın Buluş’un Edirne’nin Keşan ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Şehit Piy. Er Akın Buluş’un terhisine 10 gün kaldığı ortaya çıktı.
Edirne'ye şehit ateşi düştü
EDİRNE / İHA - Ağrı Doğubeyazıt’ta dün saat 23.00 sıralarında Gökay Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı Şehit Fehmi Altınordu Hudut Bölük Komutanlığı’nda meydana gelen olayda, cinnet geçiren bir asker 3 arkadaşını vurdu.

Askerlerden 23 yaşındaki Piy. Er Akın Buluş’un, Edirne’nin Keşan ilçesinde Yenimescit Mahallesi Talih Sokak’ta bulunan baba ocağına şehit ateşi düştü. Sabahın erken saatlerinde şehidin baba ocağına gelen askerler, acılı haberi aileye verdi. Şehidin babası Hakkı ve Annesi Zekiye Buluş için askeri ambulans hazır bekletildi. Acılı haberi alan aile yakınları ve komşuları kısa süre içinde şehit evine gelirken, Keşan Belediyesi tarafından şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

1994/1 olarak vatani görevini yapmaya giden Akın Buluş’un 2’si kız, 1’erkek olmak üzere 3 kardeşinin de bulunduğu öğrenildi. Olayın duyulmasının ardından Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan da şehit evine gelerek, acılı ailenin yanında bulundu.

Şehit Piyade Er Akın Buluş’un 10 gün sonra terhis olacağı öğrenilirken, askerlikten sonra ise Uzman Çavuş olarak askeriyede kalmak istediği öğrenildi.
Yorum Yazın