TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

Eğitim-Sen'den atamalara tepki

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Sekreteri Murat Yaman, Milli Eğitim’de müdür rotasyonu ile başlayan karmaşanın devam ettiğini öne sürerek, boş olan okul müdürlüklerinde de tartışmalı isimlerin görevlendirildiğini iddia etti.
Eğitim-Sen'den atamalara tepki
ESKİŞEHİR / İHA - Rotasyon uygulaması esnasında siyasi kadrolaşma hamleleri yapıldığını savunan Yaman, boş olan müdürlüklerde yapılan görevlendirmelerde de aynı zihniyetin devam ettirildiğini ileri sürdü. Yaman, “Eğitim-Sen üyesi olan müdür Ferhat Taşdelen’in iki ay önce asılsız iddialar ve ölçüsüz cezalarla sürgün edilerek görevden alındığı Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’na, gazetelerde hakkında büyük şaibeler ortaya saçılmış olan Eğitim Bir-Sen üyesi bir müdür görevlendirilmiştir. Özellikle üyemiz Ferhat Taşdelen’in idareciliği döneminde gözde bir okul haline gelen Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nun idareciliğine göz dikenlerin planları net bir şekilde ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Eğitim Sen olarak okullardaki iş barışını, huzurunu bozacak siyasi kadrolaşma hamlelerinin son bulması için uyardıklarını anlatan Yaman, “Yönetmelik gereği müdür görevlendirmelerine ilişkin yakında sözlü mülakatlar yapılacaktır. Bu anlayışla yapılacak sözlü mülakatların da şaibeli olacağı açıktır. Değerlendirmelerde hakkaniyetin değil, yandaş sendika üzerinden ikbal yarışının kıstas alınacağına ilişkin derin şüphelerimiz vardır. Bu şehrin eğitim yönetiminde sorumluluğu olan herkes iyi bilmelidir ki, okullarımızı ve çocuklarımızın geleceğini, hükümetin yandaş sendika üzerinden yürüttüğü kadrolaşma hesaplarına kurban etmeyeceğiz. Eskişehir’deki tüm eğitim emekçileri ve veliler, bu süreçte daha duyarlı olmalı ve demokratik tepkilerini göstermekten çekinmemelidir” diye konuştu.
Yorum Yazın