TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Ekşioğlu Vakfı Yunanistan'ın sütlaç rekorunu kıracak

Rize’nin Ovit Yaylası’nda bu yıl 17.’si düzenlenecek olan Ekşioğlu Vakfı Uluslararası Ovit Yayla Şenlikleri için hazırlatılan 630 kilogram ağırlığındaki dev kazanda sütlaç rekoru kırılacak.
Ekşioğlu Vakfı Yunanistan'ın sütlaç rekorunu kıracak
RİZE / İHA - 303 kilo 74 gram ile 2010 yılındaki rekor denemesi ile Yunanistan’ın elinde bulundurduğu sütlaç rekoru 1.5 tonun üzerinde yapılacak sütlaçla Türkiye’ye geçecek ve Ekşioğlu Vakfı ile Ovit Yaylası Guınnes Rekorlar Kitabına girecek.

Ovit’te 1-3 Ağustos tarihlerinde dev kazanda pişirilecek sütlaçla ilgili açıklama yapan Ekşioğlu Vakfı Basın Danışmanı organizatör ve sunusu Necati Selvitop, sütlacın Karadenizliler’in tatlısı olduğunu belirterek Yunanistan’ın baklavadan sonra sütlacı da sahiplenmeye çalıştığını söyledi. Selvitop, “6 Haziran 2010 tarihinde Yunanistan yapılan 303 kilo 74 gram sütlaçla baklavadan sonra sütlacı da elimizden alarak Guınnes Rekorlar Kitabına girdi. Guınnes Rekorlar Kitabı yetkilileri Ovit Yaylasında yapılacak bir rekor denemesi Karadeniz lezzetleri ile yapılmalı dedi. Bizlerde Karadeniz’in en meşhur tatlısı olan sütlaçla rekor kırma denemesi yapacağız ve böylece bu rekoru Yunanistan’ın elinden alacağız. Sütlaç, rekorun Ovit yaylasında Türkiye’nin eline geçmesi ile tarihi bir anlam kazanmış olacağız” dedi.

50 BİN KİŞİYE İKRAM EDİLECEK
Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, Ovit Yayla Şenlikleri’ni bu yıl uluslararası boyuta taşıdıklarını belirterek, " Ekşioğlu ailelerinin tapulu malı olan Ovit yaylasını yerli ve yabancı turistlere açarak her yıl yüz binleri yaylamızda ağırlıyoruz.

Bu yılda olağanüstü katılım bekliyoruz” dedi. Ekşi, “Guınnes Rekor danışmanı Aydın Türkgücü ile Prof. Dr. Orhan Kural, 1 Ağustos tarihinde Ovit yaylasında hazır olacak. 3 Ağustos pazar günü ise Karadeniz’i en meşhur tatlısı olan sütlaç rekor denemesi yapılacak. Böylece Ekşioğlu Vakfı ve Ovit yaylası Guınes Rekorlar Kitabına adını yazdıracak. Sütlacı, dünyanın uzaylısı Karadeniz’in meşhur sanatçısı Mustafa Topaloğlu, İsmail YK ve katılımcı protokol üyeleri ile birlikte 50 bin kişiye ikram edeceğiz” diye konuştu.
Yorum Yazın