TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Yaşam

Elazığ'da ilk defa laparoskopi yöntemiyle rahim ameliyatı yapıldı

Elazığ’da ilk defa Medical Park Hastanesi’nde laparoskopi (kapalı ameliyat) yöntemiyle rahimi alınması gereken hastanın, rahimi yukarı asılarak sağlığına kavuştu.
Elazığ'da ilk defa laparoskopi yöntemiyle rahim ameliyatı yapıldı
ELAZIĞ / İHA - Medical Park Elazığ Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Orhan Özdiller, Elazığ’da ilk defa rahimde sarkması olduğu için alınması gereken hastayı, laparoskopi yöntemiyle ameliyat ederek rahim ve idrar torbasını yukarı asıp sağlığına kavuşmasını sağladı. Yurtdışından Elazığ’da gelen hastasının başarılı bir operasyon geçirdiğini belirten Op. Dr. Özdiller, "Hastamız 2 ve 3’üncü doğumlarında zorlanma yaşamış. Bu nedenle rahimde sarkma olmuş ve ısrarla aldırmak istememiş. Biz de kapalı yöntemle dediğimiz laparoskopi yönteminden bahsettik ve ameliyat oldu. Başarılı bir operasyon geçiren hastamızı 2. gün taburcu ettik" dedi.

Rahim sarkma hastalığının genellikle doğumları zor olanlar ile yaşı genç olmasına rağmen erken menopoza girenlerde karşılaşıldığını vurgulayan Op. Dr. Özdiller, "Eskiden bu tür hastalarda biz rahimi alıyorduk. Şimdi rahimi aldırmak istemeyen hastalarda yeni bir alternatif olarak laparoskopiyle yukarıya asabiliyoruz. Buda rahmini aldırmak istemeyenler için çok avantajlı bir seçenek. Çünkü hastanın rahimi alındığında hasta adet görmediği gibi bazen cinsel fonksiyonu da bozuluyor. Bir çok hasta istemediği halde rahimi aldırmak zorunda kaldığı için kendisinde bir eksiklik olduğunu hissediyor. Özellikle bu tür hastalar için artık kapalı ameliyat yapmaya başladık. Özel bir yöntemle rahimi almak yerine batın içerisinde yukarıya sapım üzerine asıyoruz. Bu yöntemle yaptığımız ameliyatlarda hasta, hastanede 1 veya 2 gün müşahede altında tutuluyor" diye konuştu.

Bu tür çok fazla hasta olduğunu ifade eden Özdiller, rahim alınmayıp yukarı asıldığı için hastanın gebe kalmasında bir sıkıntının da olmadığını sözlerine ekledi.
 
Yorum Yazın