TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Elazığlı şehit son yolculuğuna uğurlandı

Siirt'te kaçakçılıkla mücadele uygulamasında şehit edilen polis Bünyamin Torğut, memleketi Elazığ'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Elazığlı şehit son yolculuğuna uğurlandı
Sultan Gedik - ELAZIĞ / İHA - Olay, gece yarısı Siirt-Eruh karayolu 10. kilometresinde meydana gelmişti. Kaçakçılık şüphesiyle bir aracı durdurmak isteyen emniyet güçlerine araç içerisinden ateş açılması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan evli ve 1 çocuk babası polis memuru Bünyamin Torğut (29) şehit olmuş, saldırganlardan biride ölü olarak geçirilmişti.

Şehidin naaşı Siirt'de düzenlenen törenin ardından Elazığ'a getirilerek babaevinden helallik alındı. İzzet Paşa Camisi'ne getirilen şehit polis için ikindi namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz, Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, şehidin annesi Ayfer, babası İhsan, eşi Fatma Torğut, kız kardeşleri, yakınları, askeri ve emniyet personeli ile cemaat katıldı.

"ÖĞRETMEN OLUP İYİ İNSANLAR YETİŞTİRECEĞİM"
Şehidin eşi, anne, baba ve kız kardeşleri naaşına sarılarak gözyaşı dökerek ağıtlar yaktı. Şehidin kız kardeşi Merve Torğut, abisinin naaşına sarılarak. "Ağabey ben öğretmen olacağım oraya gideceğim ve iyi insanlar yetiştireceğim. Öğretmen olacağım, seneye atanacağım, kötü insan yetiştirmeyeceğim" dedi.

Şehidin annesi Ayfer Torğut ise, oğlunun fotoğrafını öperek, "Oğlum sen bayramda gel" demesi duygulu anlar yaşattı.

Cenaze namazının ardından konuşan baba İhsan Torğut da, "Bünyaminler tek değildir, bunu bilelim ki bu camideki cemaatin hepsi Bünyamindir. Hiçbir şekilde bu vatanın birlik ve beraberliğini İsrail ve Amerikalılar bozamayacaktır. İnşallah bu son olur, benim gibi ağlayan olmaz. Cumhurbaşkanıma da sesleniyorum. Bunlara biraz müsamaha göstermeyin. Bu hak edilmiş bir müsamaha değildir" diye konuştu.

Dua edilmesinin ardından meslektaşları tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı bir süre götürüldükten sonra cenaze aracına konuldu. Ailenin isteği üzerine Baskil ilçesine bağlı Düğüntepe köyüne götürülen şehit Torğut'un naaşı dualarla aile mezarlığında toprağa verildi.
Yorum Yazın