TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Elibol'dan Demirtaş eleştirisi

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı bir televizyon kanalında barışsever, bilge siyasetçi gibi sunmaya çalışanların 40 bin şehitten ve şehit ailelerinden utanmaları gerektiğini söyledi.
Elibol'dan Demirtaş eleştirisi
İHA - AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Nuri Elibol, seçim çalışmaları çerçevesinde Altındağ ilçesinde esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Ziyaret ettiği esnafların taleplerini dinleyen Elibol, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında seçmenlere bilgiler verdi. Ankaralıları cumartesi günü yapılacak olan "Büyük Ankara" mitingine davet eden Nuri Elibol, “Cumartesi günü saat 15.00’te Etlik’te bütün Ankaralıları vesayet odaklarına, paralel yapıya, bölücülere, terörü arkasına alanlara, İstanbul’daki baronlara, lobilere güçlü bir ses vermeye çağırıyoruz. Ankara’da herkes o gün randevularını ertelesin, gelsin bütün Türkiye’ye ve dünyaya mesaj versin. Türkiye’nin mazlumların, İslam dünyasının Türk dünyasının bu mesaja ihtiyacı var” dedi.

“ÇAKALI KUZU POSTUNDA SUNMALARINI YAKIŞTIRAMADIM”
7 Haziran seçimleri öncesinde oyunların oynandığını söyleyen Nuri Elibol, bir televizyon kanalında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bilge ve barışsever siyasetçi gibi gösterildiğini belirterek, Türk milletinin 7 Haziran seçimlerinde televizyon kanalının sahibi medya patronuna gereken cevabı vereceğini ifade etti. “Kardeşi henüz dağda PKK’nın içinde olan, kendisi de dağ ile direkt irtibatta olan, PKK’nın sözcülüğünü yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş adeta bir barış elçisi gibi sunuldu” diyen Elibol, bir PR çalışması yapıldığını, Demirtaş’ın neredeyse Nobel Barış Ödülü’ne aday gibi sunulduğunu ifade etti. Demirtaş’ın Türkiye’de barışa yönelik hiçbir şey yapmadığının altını çizen Elibol, “Kobani olaylarını ben mi çıkarttım, 6-7 Ekim olaylarının çağrısını ben mi yaptım? 6-7 Ekim’de öldürülen 40 vatandaşımızın kanı var Demirtaş’ın ellerinde. O kanı temizlemeden, sıkılmadan, utanmadan, barış elçisi gibi elinde saz, barış türküleri söyleyen, bir barış elçisi edasıyla, bilge siyasetçi gibi sunulmasını ibretle izledim. Bunu yapan yayın grubuna, çanak programla Türk toplumuna çakalı kuzu postunda sunmalarını yakıştıramadım. Atmacayı güvercin gibi sunmaya çalıştılar. Bu milletin feraseti ve sağduyusu o kuzu postunun arkasındaki sırtlanı görür, yemez bu millet bu ucuz numaraları” diye konuştu.

“DEMİRTAŞ’I BİLGE SİYASETÇİ GİBİ SUNANLAR 40 BİN ŞEHİTTEN UTANSINLAR”
Demirtaş’ı bilge siyasetçi gibi sunanların 40 bin şehitten utanması gerektiğini belirten Elibol, “Bir medya çalışması ile daha dünün terör örgütü yandaşını, hatta terör örgütü üyesini bugün bize bilge siyasetçi gibi sunmaya çalışanlar 40 bin şehitten utansınlar, ailelerinden utansınlar. Hiç kimseden utanmıyorlarsa 40 bin şehidin ailesine saygısızlık yapmasınlar” şeklinde konuştu.

Televizyon programını yapanların Demirtaş’a, “Terör örgütü ile aranıza mesafe koyacak mısınız, PKK’yı lanetleyecek misiniz, PKK’ya silah bırakması konusunda çağrı yapacak mısınız?” şeklinde soru sormalarını beklediğini kaydeden Elibol, “Bu soruları niye sormadınız, bu soruyu sorduklarında alacakları cevabı bildikleri için sormadılar. Demirtaş, teröriste ‘gerilla’ diye hitap ediyor. Türk askerine kurşun sıkan, ülkenin bölünmez bütünlüğüne kurşun sıkan, 40 bin insanımızı şehit eden, beyaz kadın ticareti, uyuşturucu ticareti, aklınıza gelebilecek her türlü pislikte parmağı olan, illegal finans kaynaklarından beslenen PKK’yı bize ‘gerilla’ diye sunanların bu millete bir borcu, bir hesabı var. 7 Haziran’da millet bunun hesabını sandıkta sorar. PKK sözcülerini bize kahraman gibi, bilge siyasetçi gibi sunanlar bu millete 8 Haziran’da bunun hesabını verecekler. İbretle izledim, koskoca bir medya grubu bölücü terör örgütünün siyasi sözcülüğüne soyunmuş ikiyüzlü, bukalemun siyaseti yapan bir politikacıyı bize bilge siyasetçi gibi, PR çalışması ile millete sunmaya, bu milleti kandırmaya, algı operasyonlara yapmaya çalışıyorlar, iğrenç bir durum. Tüm Ankaralıları Büyük Ankara mitingine davet ediyorum, gelsinler bu medya patronuna karşı, PR çalışmasını yapan paralel medyaya, merkez medyaya, HDP’ye barajı aşırtmaya çalışanlara bir cevap versinler. Ankaralılar ellerini havaya kaldırıp bunlara bir meydan okusunlar, ders versinler” dedi.
Yorum Yazın