TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Kültür-Sanat

Elif Gibi Sevmek 2 kitabının Türkiye galası yapıldı

2014 yılının en çok okunan kitabı olan Elif Gibi Sevmek adlı kitabın ikincisinin Türkiye galası, İlkadım Belediyesi Okur-Yazar Buluşması kapsamında Samsun’da yapıldı. Galada ünlü yazar Hikmet Anıl Öztekin imza ve söyleşi programı gerçekleştirdi.
Elif Gibi Sevmek 2 kitabının Türkiye galası yapıldı
İHA - İlkadım Belediyesi Okur-Yazar Buluşması kapsamında, “Elif Gibi Sevmek 2” adlı eserin Türkiye galası Büyük Samsun Oteli’nde gerçekleştirildi. Galaya İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, belediye başkan yardımcıları ve şiir kitabının hayranları katıldı.

Programda bir konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Tok, “Bugün önemli, bir o kadar da anlamlı bir gün. Genç yazarımız Hikmet Anıl Öztekin’in kaleme aldığı ‘Elif Gibi Sevmek 2’ kitabının Türkiye galasının bugün yapmış olduğumuz bu anlamlı gün aynı zamanda Muharrem ayının ilk günü ve Hicri yılbaşıdır. Yerel yönetimler insanın doğumundan ölümüne kadar geçen evrede her alanda hizmet eden bir kurumdur. Bizim yerel yönetim anlayışımız, her alanda insanı kuşatan geniş boyutlu sosyal belediyeciliktir. İnanıyorum ki fiziki anlamda yapılan çalışmalar, sosyal ve kültürel çalışmalar ile taçlandırılırsa bu hizmetler hakkı ile yerine getirilmiş olur” dedi.

Kalabalıktan etkilendiğini söyleyen genç yazar Hikmet Anıl Öztekin ise, “Belki bu yıl 50’nin üzerinde söyleşi yaptık, dostlarla buluştuk. Kendi çayını kendi demleyen yüzlerce, binlerce dostlarla buluştuk ama bugün hem bu saatte, hem bu yağmurda, hem de televizyonda o kadar lüzumlu izlenmesi gereken şey varken buraya geldiniz. Çünkü derdiniz vardı, bir şeyler araştırıyorsunuz aklınızda sorular var, sizi huzursuz eden bir şeyler var geldiğiniz için çok sağolun” diye konuştu.

Okurlarına söyleşi eşliğinde kitabını tanıtan ve ilk kitabıyla ilgili bilgiler veren genç yazar Öztekin, ilk kitabının bugüne kadar 350 bin kişi tarafından okunduğunu söyleyerek, “Şiir kitabının bu kadar okunması çok enteresan, şuna bağlıyorum. İçinde sevdamızı yazdığımız için bir kafiye uydurma çabası kesinlikle olmadı, edebi ağırlı olsun uydurma çabası hiçbir zaman olmadı yine çocuk aklımla şunu düşündüm. Dedim Elif’e yazamıyorum, Elif yanımda yok o zaman ben de Elif’i yazarım kendime dedim. Onu bana yazmaya başladım sanki benleymiş gibi muhabbet edermiş gibi ilk kitapta hepsi Elif’in bana yazılan şiirlerdir” şeklinde konuştu.

Söyleşinin ardından yazara plaket ve çiçek takdim edildi. Yazar daha sonra ‘Elif Gibi Sevmek 2’ kitabını alan hayranlarına imza dağıttı.
Yorum Yazın