• Asayiş

Emniyet Müdürlüğü'nden eylemcilere kesilen cezalarla ilgili açıklama

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Eskişehir’de düzenlenen farklı protesto gösterilerinde eylemcilere kesilen trafik cezası itirazlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
ESKİŞEHİR / İHA - Hukuk dışı herhangi bir ceza olmadığını vurgulayan Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, son günlerde bazı yerel basın organlarında; eylemler sırasında yolları trafiğe kapattıkları gerekçesiyle trafik cezası kesilen eylemcilerin yaptıkları itirazlar üzerine bazı cezaların iptal edildiği konusunda çıkan haber ve yorumların müşahede edildiği belirtildi. Açıklamada, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 22. Maddesinde yer alan ‘Genel yollar ile parklarda, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde ve bunların eklentilerinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisine bir kilometre uzaklıktaki alan içinde toplantı yapılamaz ve şehirlerarası karayollarında gösteri yürüyüşleri düzenlenemez. Genel meydanlardaki toplantılarda, halkın ve ulaşım araçlarının gelip geçmesini sağlamak üzere valilik ve kaymakamlıklarca yapılacak düzenlemelere uyulması zorunludur’ hükmü hatırlatılarak şöyle denildi.

YAPILAN İŞLEMLER HUKUKA UYGUN
"Eskişehir Valiliğince her yıl toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yapılacağı alan ve güzergâhlar belirlenmektedir. Belirlenen bu alan ve güzergahlara uyulduğu taktirde özgürlükler rahatça kullanılacak, aynı zamanda kamu düzen ve güvenliği tehlikeye düşmemiş olacaktır. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü olarak gösteri yürüyüşleri hakkının kullanılması bakımından mevzuat mümkün olduğunca geniş olarak yorumlanmaktadır. Bu hakkı kullananlarında kuralara uyması demokrasinin gereğidir. Yapılan işlemler tamamen hukuka uygun ve hukuki çerçeve içerisinde yasal işlemlerdir" diye belirtildi.
Yorum Yazın