TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

En büyük Sevgi ve Barış Yorgan'ı Edirne'de

Dünyayı gezen Sevgi ve Barış Yorganı Tut Elimi Derneği’nin katkılarıyla Edirne’ye getirildi.
En büyük Sevgi ve Barış Yorgan'ı Edirne'de
EDİRNE / İHA - Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmeye aday olan 13 metre uzunluğundaki Sevgi ve Barış Yorganı Edirne’ye geldi. Edirne Tut Elimi Derneği tarafından getirilen yorgana, derneğin sembolünü taşıyan 22x22 cm ebatlarında bir yama da Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcili toplantı salonunda eklendi. Türkiye’nin çok sayıda ilinden ve Dünya’nın 40 ülkesinden gelen toplam 900 parça ile 3 metre genişliğinde yaklaşık 13 metre uzunluğunda 36 metrekareyi bulan Sevgi ve Barış Yorganı Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmeye aday oldu.

Edirne Tut Elimi Derneği Başkanı Şule Yörük, dünyaya barış mesajı veren yorganı Edirne’ye getirdiklerini söyledi.

Projeye gönül veren aynı zamanda kordinatörlüğünü üstlenen Beriye Başak, Sevgi ve Barış Yorganı’nı ilk olarak rüyasında gördüğünü belirtti. Daha sonra 2005 yılından bu yana ülke çapında her yöreye ait parçaların eklendiğini kaydeden Başak, "Kadınlarla ilgili ne yapabilirim diye düşünürken, bir gece rüyama yüzü olmayan beyaz giyinmiş bir kadın çıktı ve bana elini uzatarak yorgan verdi. Bana ’Bu yorganı dik dünya barışına katkı olsun’ dedi. Ben bu mesajı alınca arkadaşlarıma anlattım. Sarıkız efsanemiz var, Kaz dağlarında Altınoluk’ta bununla başladık. Bununla ilgilenirken basından yapımcı bir arkadaşımız gördü ve orada 15 dakikalık bir program yaptı. Sonra bütün dünyadan davet almaya başladık, yorganın parçaları geldi. Amerika dahil olmak üzere bir çok ülkeden parçalar elimize ulaştı. Batı Trakya köy erişim projesi vardı. Batı Trakya Türklerinin projesi kapsamında oraya davet oldu yorgan. Selanik’teki Atatürk’ümüzün evinden başladı, İskeçe, Kavala ve Gümülcine ondan sonra Yunanistan, Bulgaristan, Bosna Hersek, İngiltere ve bir çok yere gitti. Gidemediğimiz zaman da yorganı gönderdim. En son da Tanzanya’da büyük elçimizin eşi davet etti, orada bir parça eklendi. Edirne’den davet geldi, ben de buraya sevgi ve barış olsun diye geldim" şeklinde konuştu.
Sevgi ve Barış Yorganı’nın 962 parçadan oluştuğunu ifade eden Başak, "Herhalde bin parçayı bulunca dünyanın en büyük yorganı olarak Guinnes Rekorlar Kitabı’na başvuracağız. 13 metreye yaklaştı. Yüksekliği 3 metre" dedi.

Programa, Edirne Tut Elimi Derneği Başkanı Şule Yörük ve Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yörük’ün eşi Ayşe Yörük katıldı.
Yorum Yazın